Acasa Eveniment Copiii geniali din Câmpina pasionați de roboți

Copiii geniali din Câmpina pasionați de roboți

3 min read
0
0
193

Elevii Colegiului Național „Nicolae Grigorescu“ din Câmpina demonstrează că tehnologia și inovația pot deveni pasiuni. Cei 15 elevi, coordonați de Cătălin Chițu, profesor de Fizică și Simona Darie, profesor de Informatică, mentorii echipei de robotică Team Undefined, au înființat un grup de robotică în care știința este la mare preț.

Ei au proiectat, construit și programat proprii roboți cu care au participat la importante concursuri naționale. Îi așteaptă o nouă provocare după ce, recent, s-au calificat în faza națională a competiției First Tech Challenge, ocupând locul 8 în clasamentul regional.

Concursul, la care au fost înscrise 42 de echipe, dar prezente 41, a avut loc la București, între 8-10 martie. Dintre participante, 33 de echipe s-au calificat la faza națională a Campionatului de Robotică.

Următorul pas este în perioada 22-24 martie, la București, unde va avea loc confruntarea finală a celor aproape 120 de echipe calificate în fazele regionale. O competiție care va aduce la start și șase echipe din Prahova (trei din Ploiești și câte una din Câmpina, Breaza și Urlați). Miza este foarte mare, întrucât primele patru clasate vor merge în finala din Statele Unite.

La realizarea proiectului, un robot – RO 112 – cu o autonomie de 30 de secunde, echipa câmpineană a fost formată din: Adrian Enoae (lider), Mihnea Manta, Lucian Lubine, Cătălina Popa, Iustin Lungu, Bianca Mărgărit, Rareș Lungu, Florin Marin, Marian Pescaru, Daria Gușă, Călin Froicu, Iulia Răduică, Andrei Enache, Radu Burbea, Vlad Simon.

Elevii spun că, zi de zi, deprind nu doar informații prețioase din tehnologie, inginerie, fizică
ori matematică, ci dezvoltă și noi abilitați de comunicare. Construcția unui robot funcțional
nu este deloc simplă și presupune multă muncă, inovație și idei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Poliţiştii ploieşteni au identificat autorii furtului a 5.000 de euro dintr-un autoturism

Polițiștii din cadrul Serviciului investigații criminale al Secției de Poliție nr. 1 Ploie…