Acasa Social Copiii născuţi la maternitatea din Ploieşti, neimunizaţi împotriva hepatitei B. Abia săptămâna viitoare va începe distribuirea în ţară a circa 200.000 de doze de vaccin

Copiii născuţi la maternitatea din Ploieşti, neimunizaţi împotriva hepatitei B. Abia săptămâna viitoare va începe distribuirea în ţară a circa 200.000 de doze de vaccin

4 min read
0
0
210

Copiii născuţi în ultima perioadă la maternitatea din Ploieşti nu au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B, întrucât serul nu există un spital, au declarat pentru News.ro surse medicale.

Zeci de copii, născuţi în ultimele săptămâni la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti, au rămas neimunizati din cauză că vaccinul împotriva virusului hepatic B lipseşte, susţin surse din cadrul maternității. Informaţia a fost confirmată de surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care susţin că nu este vorba despre o criză şi că vaccinul lipseşte doar temporar.

Aceleaşi surse au precizat că Ministerul Sănătăţii a comandat vaccinul şi că acesta va fi livrat in perioada următoare.

Instituţiile din subordinea Ministerului Sănătăţii nu mai pot comunica direct şi oficial cu presa decât cu avizul MS după ce ministerul a transmis recent un document conţinând instrucţiuni legate de comunicarea cu mass-media.

Astfel, documentul emis în 15 mai arată că instituţiile aflate în subordinea, autoritatea şi coordonarea ministerului au obligaţia de a solicita avizul ministerului în privinţa oricărei comunicări cu presa.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că săptămâna viitoare va începe distribuirea în ţară a 198.000 de doze de vaccin antihepatitic B, precizând că, la acest moment, în maternităţi mai există 5.000 de doze de vaccin hepatitic B, iar acolo unde stocul de vaccin s-a epuizat şi nu există posibilitatea redistribuirii unei cantităţi suficiente de vaccin, până la primirea noilor doze vor fi vaccinaţi copiii ai căror mame sunt purtătoare ale virusului hepatitic B.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, joi s-au încheiat analizele de testare necesare pentru dobândirea certificatului de obţinere a seriilor oficiale pentru cele 198.000 de doze de vaccin hepatitic B, care se află în depozitul furnizorului, iar săptămâna viitoare va începe distribuirea vaccinului în ţară.

În acest moment, în maternităţi mai există 5.000 de doze de vaccin hepatitic B, iar acolo unde stocul de vaccin s-a epuizat şi nu există posibilitatea redistribuirii unei cantităţi suficiente de vaccin, până la primirea noilor doze vor fi vaccinaţi vor fi vaccinaţi copiii ai căror mame sunt purtătoare ale virusului hepatitic B, iar pentru ceilalţi copii se aplică schema alternativă de vaccinare, la medicul de familie, cu vaccin hexavalent care conţine şi vaccinul hepatitic B, mai spune Ministerul Sănătăţii.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Capitala asaltată de Federația Polițiștilor de Penitenciare

Federatia Politistilor de Penitenciare se mobilizează pentru ample proteste, stabilind și …