Acasa Economic Crește valoarea nominală a unui tichet de masă

Crește valoarea nominală a unui tichet de masă

3 min read
0
0
282

Conform unui proiect de lege care a primit votul final în Camera Deputaților, valoarea nominală maximă a unui tichet de masă va putea fi majorată de la 15,18 de lei la 20 de lei. Acesta a fost inițiat de aleșii partidului de guvernământ și a fost adoptat de Senat anul trecut.

Pentru ca acest proiect să intre în vigoare, acesta trebuie promulgat de șeful statului, el fiind adoptat cu unaminitatea voturilor deputaților prezenți.

“Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei. Prevederile prezentei legi intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care prezenta lege se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, prevede forma finală a inițiativei legislative, potrivit profit.ro.

În momentul de față “valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) și nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei”.

Se pare că valoarea de zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa, în timp ce în Spania valoarea acestuia ajunge la 11 euro, în Belgia la 8 euro, în Franța la 11,94 euro, în Grecia la 6 euro și în Portugalia la 7,63 euro.

Inițiatorii au declarat faptul că fiecare leu acordat în tichete de masă aduce încasări bugetare de 40 de bani, în timp ce pentru fiecare leu de contribuții sociale scutite de la plată sunt injectați în economia locală aproape 4 lei. Ca urmare a efectului de rostogolire a impactului lor, tichetele de masă au o eficiență remarcabilă în generarea de consum, locuri de muncă și venituri bugetare.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Viorel Moldovan – noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti

Tehnicianul Viorel Moldovan a fost instalat, duminică, în funcţia de antrenor principal al…