Acasa Cultură Cum arată, astăzi, actorii din filmul „Singur acasă”

Cum arată, astăzi, actorii din filmul „Singur acasă”

8 min read
0
0
140

Filmul „Singur acasă” ne-a făcut tuturor copilăria mai frumoasă și aproape că nu poți să te gândești la Crăciun fără să-ți amintești automat de aventurile lui Kevin, fie că avea de-a face cu hoți sau că se rătăcea singur prin imensul New York.

Vă vine să credeți sau nu, au trecut 27 de ani de când a apărut filmul. A fost lansat în 1990 și multe s-au schimbat de atunci. Copiii de atunci sunt acum oameni în toată firea, iar personajele care atunci erau în floarea vârstei, acum se laudă cu cifre onorabile în buletin. Așa arată actorii din „Singur acasa”, la mai bine de un sfert de secol de la încheierea filmărilor:

Una dintre cele mai mari surprize din jurul „Singur acasă” a fost că Joe Pesci – unul dintre cei mai faimoşi duri de pe marile ecrane, hârşit în pelicule precum „Taurul furios” şi „Băieţi buni”, ale legendarului Martin Scorsese – a acceptat rolul într-o comedie de familie.

Regizorului Chris Columbus nu i-a venit să creadă că Pesci a putut fi convins, iar apoi a avut probleme cu acesta atunci când l-a îndemnat, ca pe restul actorilor, să improvizeze.

Obişnuit cu filmele sale cu mafioţi şi limbajul cel puţin licenţios din acestea, Pesci era cât se poate de „verde’ în domeniul peliculelor pentru întreaga familie, aşa că a ajuns cu greu să se abţină de la a… înjura ca la uşa cortului, de faţă cu Macaulay!

În timpul secvenţelor în care micuţul Kevin îl juca pe degete pe banditul jucat în film de Joe Pesci, acesta şi-a dat drumul la gură de mai multe ori, până când regizorul l-a sfătuit săînlocuiască un anumit cuvânt din engleză care începe cu litera F. Cu ce? Cu „fridge’ (frigider)!

Singur Acasă (titlu original Home Alone) este un film de comedie de Crăciun din 1990. Filmul este scris și produs de John Hughes și regizat de Chris Columbus. În film interpretează Macaulay Culkin în rolul lui Kevin McCallister. Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur. Este urmat de Singur acasă 2 – Pierdut în New York (1992).

Mulţi ştiu, poate, şi că e cea mai de succes comedie din toate timpurile, cu încasări de aproape 500 de milioane de dolari, iar fanii înrăiţi probabil au auzit şi despre mai puţin cunoscutele „Singur acasă’ 3 şi 4 sau despre cele trei jocuri video inspirate de aventurile lui Kevin McAllister, personajul imortalizat de un Culkin tare precoce pentru cei 10 anişori pe care îi avea la debutul primului film.

Macaulay Culkin, de exemplu, nu era chiar un puşti venit de nicăieri pentru a deveni cel mai faimos copil din lume. El crescuse într-o familie de actori, iar tatăl său, Kit, a devenit apoi mai cunoscut pentru felul abraziv, uneori chiar abuziv în care se purta, ca manager al micului Macaulay.

Copilul a debutat în cinematografie la doar şase ani, iar în 1989, cu un an înainte de „Singur acasă’, a jucat în pelicula „Uncle Buck‘, cu John Candy în rolul titular.

În film, Macaulay a jucat tot un ţânc simpatic şi pus pe şotii, iar John Hughes, producătorul şi scenaristul „Singur acasă’, l-a remarcat şi şi-a dat seama că puştiul ar fi perfect pentru proiectul său. Acesta a fost cucerit de „obrăznicia angelică’ a lui Macaulay, iar audiţiile pentru rolul lui Kevin McAllister au fost mai mult o formalitate îndeplinită de regizorul Chris Columbus.

Micul Culkin a primit rolul pe când avea doar nouă ani, a câştigat 100.000 de dolari pentru partitura sa, iar când studiourile Fox şi-au dorit o continuare, după succesul enorm al primului film, salariul lui Macaulay a sărit la 5 milioane de dolari şi 5% din profiturile filmului!

De la succesul înregistrat cu „Singur acasă” 1 şi 2, cariera lui Macaulay Culkin a luat o turnură cel puţin nefastă. Faima timpurie şi apoi viaţa de adolescent bogat la Hollywood n-au fost blânde cu actorul care are acum 36 de ani.

Culkin a ajuns de mai multe ori la dezintoxicare, pentru abuzul de alcool şi droguri, dar s-a luptat şi cu depresia şi cu lipsa unor roluri consistente. Ultima peliculă de pe marile ecrane cu Macaulay ca protagonist a fost „Terapie de cuplu”, un film din 2007 care a fost desfiinţat de critici.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…