Acasa Uncategorized Cum se manipulează o nație, în general?!

Cum se manipulează o nație, în general?!

5 min read
0
0
156

Omul a avut mereu iluzia că deține controlul asupra propriei identități, asupra unei părți din societatea căreia îi apartine, asupra votului său, asupra propriului traseu uman când, paradoxal, dominat prin teroare, prin religie, prin subversiunile brain-trusturilor, a mass-media și a internetului, omul e doar un pion docil pe o extrem de precisă tablă de șah.
Manipularea aceasta nu se face prin trimiteri directe, pentru că ele ar suscita gândirea logică și procesarea rațională a informației, ci persuasiunea se realizează la nivel emoțional.
Astfel, toate informațiile cu care suntem bombardați, voit, nu educă, nu informează ci… modelează, după un tipar prestabilit.
În plus, manipularea se face prin inocularea subtilă a ideii că e mai comod să fii prost, să fii incult, menținându-se o nație în acea celebră deja „noapte a minții”, printr-un sistem educațional adus la nivelul unei triste mediocrități.
Alături de o educație precară, deficitară, va sta și sistemul de sănătate. Un om bolnav, în goana disperată după un tratament ce se găsește foarte greu și e foarte scump, nu va sta să își pună… alte întrebări, deoarece interesul lui e focusat pe existențialismul personal.
Menținerea conștientă a unei nații în pragul unei limite economice ce frizează, deseori, gradul inferior al subzistenței ține oamenii ocupați, ghidați înspre a-și canaliza energia exclusiv spre ziua de mâine. Când mulți nu au ce să își pună pe masă și nu au cu ce să-și plătească utilitățile, ei bine, oamenii ăștia nu vor procesa prea mult din exteriorul propriu. Sunt deja subjugați de chinul traiului târât de la o lună la alta.
Un alt pas în manipularea generală a unei nații debusolate, ce orbecăie în căutarea unor modele este acela de a arunca în zona impactului vizual imediat, mass-media, internet etc, false personaje modele, golite de orice conținut, grotești în penibilul lor: femei frumoase cu creier-sâmbure de nucă, maneliști, penibili ce apar la diverse show-uri date la ore de maximă audiență sau inundarea canalelor TV cu telenovele. Trebuie să ocupi, ghidat, chiar și timpul liber personal, nu?! Altfel, omul începe iar să își pună întrebări…
Urmează pasul anulării definitive a individualității prin dizolvarea ei în cadrul unui grup-turmă care conferă iluzia siguranței puterii unite. Iluzie!… pentru că, acum, grupul gândește pentru fiecare. De ce partidele, în perioada electorală, poartă aceleași tricouri?
De ce toate acestea? Pentru că manipularea subconștientului general permite lejer unui grup-păpușar să țină sforile unor biete marionete ce trăiesc cu iluzia de a fi cârmacii propriului destin…

Adina Faur

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Uncategorized

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Bărbat găsit spânzurat pe un pod de cale ferată

Un bărbat de 59 de ani a fost găsit spânzurat, joi, de balustrada unui pod de cale ferată,…