Acasa Social Cursuri exclusiv online la 10 unităţi de învăţământ din Prahova. Alte 40 de unităţi şi structurile lor trec în Scenariul 2

Cursuri exclusiv online la 10 unităţi de învăţământ din Prahova. Alte 40 de unităţi şi structurile lor trec în Scenariul 2

4 min read
0
0
33

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a dispus, vineri, schimbarea scenariilor de lucru pentru zeci de unităţi de învăţământ din judeţ, zece dintre ele urmând să treacă în Scenariul 3, iar alte 40 şi structurile lor în Scenariul 2.

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, ca urmare a înregistrării unor cazuri de infecţie cu noul coronavirus fie în rândul elevilor, fie în cel al cadrelor didactice, CJSU a decis trecerea în Scenariul 3 de lucru (exclusiv online), începând de vineri, pentru Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti- Cls. a XII-a B, Liceul Tehnologic „C. Cantacuzino” Băicoi- Cls. a VIII-a B, Şcoala „Nicolae Simache” Ploieşti- Cls. a II-a C, Grădiniţa Cioceni, structură a Şcolii Gimnaziale „Inv. Radu Ion” Vadu Părului, Şcoala Gimnazială „Nestor Urechia” Buşteni – Cls. a VIII-a, Grădiniţa „Scufiţa Roşie” Ploieşti- (Anexa din strada Roşiori) cu program normal, Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Câmpina- Cls. a II-a, Grădiniţa cu program prelungit nr. 30 Ploieşti, Grădiniţa cu program normal şi program prelungit „Castelul fermecat” Breaza -grupa mică, Şcoala Gimnazială „I. A. Basarabescu” Ploieşti.
În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituţiilor de învăţământ vor dispune curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor, precum şi dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete.
De asemenea, pe perioada celor 14 zile de suspendare, toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu.
Totodată, ca urmare a creşterii ratei de infectare peste 1/1000 de locuitori, CJSU a dispus desfăşurarea, începând de luni, a activităţilor didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi venirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 2), pentru 40 de unităţi de învăţământ şi structurile lor din 31 de comune, oraşele Breaza şi Comarnic şi municipiul Câmpina.
Prin decizia CJSU, Şcoala Gimnazială comuna Telega (cu structuri) trece, de luni, pe Scenariul 1.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CERCETAT PENTRU FRAUDE INFORMATICE – VIDEO

Marți dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi …