Acasa Justiție Curtea de Apel de la Belgrad a respins cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Mesajul lui Ghiță

Curtea de Apel de la Belgrad a respins cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Mesajul lui Ghiță

3 min read
0
0
160

Curtea de Apel de la Belgrad a respins, într-o decizie definitivă, cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, arestat în capitala Serbiei în aprilie 2017 în baza unui mandat de arestare emis de România, a declarat un purtător de cuvânt al instanţei pentru agenţia Tanjug.
Sebastian Ghiţă a fost arestat fiind suspectat de comiterea a opt infracţiuni.
Curtea de Apel a menţinut decizia Înaltei Curţi de la Belgrad, care a respins cererea de extrădare în urma faptului că, printr-o hotărâre a Oficiului pentru Azil al Ministerului de Interne sârb, lui Ghiţă îi fusese acordat azil în Serbia în iunie 2018, dată fiind ‘ameninţarea de persecuţie în ţara de origine din cauza opiniilor lui politice’.
Potrivit Curţii de Apel, tribunalul de primă instanţă a concluzionat în mod justificat că situaţia lui Sebastian Ghiţă se va deteriora în cazul extrădării lui în România.
Omul de afaceri Sebastian Ghiţă – reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 şi plasat apoi în arest preventiv – a fost eliberat în 26 mai pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro. Lui Ghiţă i-a fost reţinut paşaportul şi i s-a interzis să părăsească Belgradul.

Curtea Supremă a Serbiei a respins, luna trecută, solicitarea Ministerului român al Justiţiei privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, anunţa presa sârbă, care preciza că în acest caz decizia finală revine Curţii de Apel.

Curtea a anunţat într-o declaraţie că Ministerul de Interne sârb i-a acordat lui Ghiţă azil, considerând că acesta este persecutat din raţiuni politice.

„Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România sau că voi avea legătură cu politica.”, a declarat Sebastian Ghiță pentru Antena 3, mesajul fiind prezentat, miercuri seară, în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

(w670)

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Afacerile de milioane de euro ale senatorului PNL Iulian Dumitrescu

Senatorul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, a avut o ascensiune fulminantă pe scena polit…