Acasa Politică Dăncilă: La jumătatea lunii ianuarie va fi desemnat constructorul autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov

Dăncilă: La jumătatea lunii ianuarie va fi desemnat constructorul autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov

3 min read
0
0
153

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la Antena 3 că anul acesta noi trebuie terminaţi 100 de kilometri de autostradă, iar dacă aceştia nu vor fi gata, şeful Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere „pleacă acasă”. Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, anunţa, în urmă cu câteva zile, că ţinta sa este de 60 de kilometri de autostradă în acest an.

„Anul acesta, noi trebuie să terminăm 100 de kiloometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful CNAIR trebuie să vină şi să-mi spună: ‘Avem cei 100 de kilometri de autostradă’. Dacă zice ‘nu-i avem’, pleacă acasă! Deci avem un act semnat, am promis acest lucru, trebuie să-l facem!”, a afirmat Dăncilă.
Premierul a precizat că în ianuarie va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov.
„Pe parteneriat public-privat am scos autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, avem până acum 18 solicitări. La jumătatea lunii ianuarie, deja vom desemna pe cel care va construi această autostradă, deci sperăm ca în cel mai scurt timp să avem şi această autostradă. Bineînţeles că analizăm foarte atent ceea ce se întâmplă şi cu celelalte autostrăzi”, a spus Dăncilă.
Ea a subliniat că lucrările la autostrăzi sunt monitorizate cu foarte mare atenţie, iar termenele trebuie respectate.
„Ştiu că mai avem unele probleme legate de autorizaţiile de mediu, mai avem la Piteşti – Sibiu două tronsoane unde trebuie să vedem studiile geologice. Ne dorim să realizăm acest lucru şi eu sper ca în timpul guvernului pe care îl conduc să începem această autostradă, dar, în acelaşi timp, acordăm o mare atenţie legării coridoarelor europene, dar şi pe partea de Moldova, care pentru noi este o prioritate. Vrem să vedem cum realizăm acest lucru, poate chiar combinând fondurile europene cu parteneriatul public- privat”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Viorel Moldovan – noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti

Tehnicianul Viorel Moldovan a fost instalat, duminică, în funcţia de antrenor principal al…