Acasa Eveniment De duminică, vom avea lapoviță și ninsoare: Ciclonul Numa și ciclonul Olaf se îndreaptă spre România

De duminică, vom avea lapoviță și ninsoare: Ciclonul Numa și ciclonul Olaf se îndreaptă spre România

3 min read
0
0
100

Episoadele de vreme extremă stârnesc panică în întreaga Europa. Ciclonul care a provocat inundații și pierderi de vieți omenești în Grecia se îndreaptă spre țara noastră. Meteorologii spun să ne pregătim de ploi și vânt puternic. De duminică însă, o masă nordică de aer rece va transforma precipitațiile de la noi în lapoviță și ninsoare.

Ciclonul numit Numa a adus vremea extremă în Italia și a făcut prăpăd în Vechea Eladă. În Mandra, Neaperamo și Negara, orașe industriale situate la 27 de km de vestul Atenei, vântul și ploile torențiale au lăsat în urmă case în care nu se mai poate locui și oameni disperați. 15 persoane și-au pierdut viața. Cei care au reușit să se salveze povestesc clipele de groază prin care au trecut.

Până-n România, ciclonul Numa își pierde intensitatea. Se va manifesta cu vreme închisă și ploi în sud și sud-est, până sâmbătă.

Ciclonul Olaf aduce ninsori. Intră duminică prin nordul țării. Precipitațiile aduse de Numa le va transforma în ninsori, în centru, nord și nord-vest, potrivit Mediafax. La munte sigur va ninge, în zonele mai joase va fi lapoviță.

Meteorologii se așteaptă însă ca fenomenele extreme să se mute în orele următoare spre România. Ciclonul Numa va lovi mai întâi Bulgaria și apoi va pune stăpânire și pe țara noastră.

De duminică însă, deasupra României ciclonul Numa se va întâlni cu o masă de aer polar. Astfel că ploile se vor transforma rapid în lapoviță și ninsoare.

Meteorologii spun însă că primele episoade de viscol și ger năprasnic vor apărea abia în ianuarie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…