Acasa Social De mâine încep înscrierile pentru clasa pregătitoare

De mâine încep înscrierile pentru clasa pregătitoare

6 min read
0
0
48

Înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar următor va începe mâine, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, şise va face la fel ca în anii precedenţi, în doua etape. În prima fază (8-26 martie) trebuie înscrişi atât copiii ai căror părinţi optează pentru şcoala de circumscripţie, cât şi cei care aleg o şcoală care nu se află în apropierea domiciliului lor.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu şi ulterior se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripţii şcolare.

În perioada menţionată, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, o cerere-tip de înscriere. Validarea cererilor se face zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri). Este singurul drum pe care părinţii vor trebui să-l facă la şcoala vizată.

Următorul pas, pe 27 martie, constă în procesarea, de către comisia naţională, a cererilor şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru. În intervalul 27-28 martie, vor fi analizate cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora se face ţinând cont de criteriile fiecărei şcoli.

7.112 copii sunt aşteptaţi să fie înscrişi în clasele pregătitoare care vor funcţiona în anul şcolar următor, 350 la număr.

La etapa a II-a de înscriere în învăţământul primar participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă. Depunerea cererilor de înscriere este programată în perioada 12 şi 18 aprilie.

Înscrierea este obligatorie

Potrivit metodologiei, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice arată că aceştia ar face faţă cu succes clasei pregătitoare.

Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise în intervalul 1-12 martie. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şcolare şi vor putea discuta cu cadrele didactice.

Reamintim faptul că învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

Tel verde pentru părinţii care au nelămuriri

Pentru orice părinte care are nelămuriri legate de înscrierea în învăţământul primar va fi instituit un număr Tel Verde, gratuit – 0800816230 – care va fi disponibil până la data de 4 mai 2018.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova a publicat pe site-ul instituţiei – www.isj.sv.edu.ro – la secţiunea ”Înscrierea în învăţământul primar”, lista actualizată a circumscripţiilor şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Părinţii interesaţi pot găsi informaţii privind numărul de clase pregătitoare, pentru anul şcolar 2018-2019, organizate în cadrul fiecărei şcoli în parte, unitatea de învăţământ la care sunt arondaţi şi adresele unităţilor unde se desfăşoară evaluarea psihosomatică.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări

Poliţiştii au efectuat, miercuri, şase percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Pr…