Acasa Eveniment Decizie controversată a DIICOT, după ce a prins o vedetă de la TVR și un prezentator de la Realitatea TV cu DROGURI

Decizie controversată a DIICOT, după ce a prins o vedetă de la TVR și un prezentator de la Realitatea TV cu DROGURI

5 min read
0
0
268

Miercuri serara, la Antena 3, Mircea Badea a dezvăluit că a primit poze cu doi jurnaliști cunoscuți care ar fi fost cercetați pentru deținere de substanțe interzise.

Totodată, Mircea Badea a postat, pe Facebook, două poze cu o vedetă de la TVR, Emma Zeicescu, și cu un prezentator, Claudiu Popa, de la Realitatea TV, urmate de alte două fotografii în care apăreau țigări de marijuana. Ulterior, Victor Ciutacu a postat o informație în care specifică faptul că cei doi ”au fost umflați la Summer Well, justificat au ba, pentru deținere ilegală de stupefiante”.

La o zi după aceste informații, DIICOT a oferit o primă reacție. Procurorii spun că au deschis un dosar penal pe acest subiect încă din 21 august, dar precizează că acesta este in rem, adică față de fapte, nu față de persoane. Lucru bizar, câtă vreme procurorii chiar i-au fotografiat pe cei doi jurnaliști, după percheziții.

Joi, Badea a publicat pozele cu cei doi, dar și cu ”marfa” găsită asupra lor. Victor Ciutacu a scris, pe Facebook că ”toți apostolii transparenței, ăia care râgâiau de fericire ca focile când un politician sau om de afaceri era executat pe stenograme sau cu înregistrări ce țineau exclusiv de viața privată, de drepturile și libertățile cetățenești, ȘTIU ca doi realizatori de televiziune au fost umflați la Summer Well pentru deținere ilegală de stupefiante. Și toți aia de mai sus TAC; laolaltă cu subiecții. Pentru că au descoperit, subit, virtuțile protecției datelor cu caracter personal, secretul anchetei penale și, nu în ultimul rând, că nu asta e marea problemă a României. Nici nu vreau să mă gândesc ce titluri erau dacă era vorba despre mine, despre Badea sau Gâdea, despre oricine altcineva care nu era în linie…

P.S. Nu fac rău deliberat nimănui (de prost ce sunt, nici măcar celor care o merită în relația cu mine), m-aș bucura să se scoată și să nu le rămână copilul pe stradă, da-mi vine să vărs de scârbă. Asta nu mai e solidaritate de breaslă, ci omerta. Iar fost breaslă s-a transformat în orice altceva…”.

”Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, cu privire la faptul că „o vedetă de la TVR şi un prezentator de la Realitatea TV ar fi fost anchetaţi de DIICOT pentru deţinere de substanţe interzise”, Biroul de informare şi Relaţii Publice este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Din verificările efectuate în evidenţele Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura centrală a rezultat faptul că, la data de 21.08.2018 a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări „ in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art.4 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.”, se arată în mesajul DIICOT.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Decizia CAB privind carantina de la Gornet, nelegală!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că decizia Curţii de Apel Bucureş…