Acasa Eveniment Delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată cu un prejudiciu de peste 80.000 de lei

Delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată cu un prejudiciu de peste 80.000 de lei

13 min read
0
0
93

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal privind o femeie de 27 de ani din localitatea Valea Călugărească, bănuită de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că femeia, în calitate de angajat al unei societăți comerciale din municipiul Ploiești, și-ar fi însușit fără drept din casierie suma de 84.580 lei, prin întocmirea în fals a 23 de contracte de amanet pentru care nu ar fi depus în tezaur nicio bijuterie.

Prejudiciul cauzat este în valoare de 84.580 lei lei.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de sesizare a instanței competente să soluționeze cauza.

Arestat pentru comiterea a două furturi din locuințe

— În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea a două infracțiuni de furt din locuință, comise în comuna Târgșoru Vechi, polițiștii Secției Rurale nr. 3 Blejoi au reținut persoana bănuită de comiterea faptei, un localnic în vârstă de 39 de ani.

Acesta a fost prezentat Judecătoriei Ploiești, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Câmpina.

Condamnați la închisoare depistați de polițiști

— Ieri, polițiști ai Secției nr. 2 Ploiești au reținut un ploieștean, pe numele căruia Judecătoria Ploiești a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani și 6 luni. De asemenea, polițiști ai Secției nr. 4 Ploiești au reținut un bărbat din municipiu, față de care aceeași instanță a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani și 6 luni.

Ambii au fost încarcerați în Penitenciarul Mărgineni.

Polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 4 Câmpina au depistat în Șotrile, un localnic care transporta cherestea, fără documente legale de proveniență

— În jurul orei 18, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 4 Câmpina au depistat pe D.J. 207, în localitatea Șotrile, un localnic în timp ce transporta, cu un atelaj hipo cherestea, fără documente legale de proveniență. A fost sancționat contravențional, cu o amendă de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Câmpina.

Totodată, polițiștii au confiscat un topor și un motoferăstrău folosite la comiterea faptei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că persoana depistată a mai fost sancționată și în data de 21 septembrie pentru o faptă similară, motiv pentru care au dispus măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a atelajului hipo și a celor două harnașamente.

Dosar penal pentru nerespectarea obligației de a depune arma la un armurier autorizat

— Polițiști din Bușteni au efectuat un control pe linia respectării regimului armelor și munițiilor. Astfel, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, în vârstă de 65 de ani, nu a respectat obligația de a depune arma la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă, motiv pentru care polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 342 alin. 6 din Codul penal și a procedat la ridicarea a două arme și a unui încărcător cu șase cartușe, precum și a permisului de armă, deținute de persoana în cauză.

Pietonii în atenția polițiștilor rutieri

— Polițiști ai Serviciului Rutier au acționat ieri în special pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, precum și a abaterilor săvârșite de pietoni. Au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.305 lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Controale la unitățile de cazare din Sinaia

— Polițiștii din Sinaia au efectuat verificări pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul turismului. Astfel, au controlat unități de cazare, iar pentru abaterile constatate au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 lei.

Acțiuni în Mănești, Ariceștii Rahtivani, Gura Vitioarei, Predeal-Sărari și Teișani

— Polițiști ai Secției Rurale nr. 7 Cocorăștii Colț au desfășurat o acțiune pe raza comunelor Mănești și Ariceștii Rahtivani, având ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și luarea măsurilor legale față de participanții la traficul rutier care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. A fost verificată o societate comercială, au fost controlate 26 de autovehicule și trei atelaje hipo și au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.835 lei. Au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

— Polițiști ai Posturilor de Poliție Gura Vitioarei, Predeal-Sărari și Teișani, arondate în sistem metropolitan Poliției Orașului Vălenii de Munte, au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe drumurile publice. Au fost controlate 27 de autovehicule și un atelaj hipo și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.030 lei.

Exemple de infracțiuni rutiere:

— Conducere a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis — două (Ploiești și Băicoi);

— Conducere a unui autovehicul neînmatriculat — una (Vălenii de Munte).

Activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

— Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat șase acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 94 de conducători auto și au fost controlate 75 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 267 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (64 pentru viteză excesivă; 25 pentru abateri ale pietonilor; 26 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare auto.

— De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat patru infracțiuni în flagrant și 91 de contravenții (dintre care: 32 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 45 la O.U.G. nr. 195/2002, două la Legea nr. 12/1990 rep. etc.), în valoare totală de 24.060 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 214 autovehicule și au legitimat 457 de persoane.

— În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 11 infracțiuni și constatate 170 de contravenții (dintre care 40 la Legea nr. 61/1991 și 122 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 780 de persoane și au fost controlate 486 de autovehicule (35 testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…