Acasa Economic Deși trăiește doar din salariu, un senator PSD, fost ministru, și-a împrumutat firma cu 500.000 de lei

Deși trăiește doar din salariu, un senator PSD, fost ministru, și-a împrumutat firma cu 500.000 de lei

3 min read
0
0
188

Liviu Marian Pop, cunoscut cu derapaje lingvistice, mai cunoscut ca PLM (un acronim pe care chiar el îl folosește), senator PSD și fost ministru al Educației, s-a apucat de afaceri. Milos fiind, și-a împrumutat firma cu 500.000 de lei. Chiar dacă trăiește doar dintr-un umil salariu. Ce, voi nu aveți salariu???

Potrivit Newsweek, firma pe care Liviu Pop a înființat-o ca unic acționar, în 2018, se numește Familia Securice Business SRL. Conform declarației sale de avere, Pop a investit deja în firma sa 497.000 de lei sub formă de împrumut acordat în nume personal.

Este surprinzător de unde a produs Liviu Pop peste 100.000 de euro, atâta vreme cât bietul senator PSD a și contractat un credit imobiliar de peste 300.000 de lei, în 2019, pentru un apartament în Cluj.

E la fel de adevărat, însă, că aproape 300.000 de lei (cu 200.000 de lei mai puțin decât împrumutul acordat firmei lui) a fost suma obținută de Pop din vânzarea unui apartament în Baia Mare, tot conform declarației sale de avere. Senatorul PSD, însă, a secretizat numele cumpărătorului: „persoană fizică”.

În iunie 2019, firma lui Pop a înființat, împreună cu altă firmă (Buquinta SRL), o societate comercială numită Godottino Plus SRL. Conform unui anunț public, Godottino Plus SRL „solicită de la A.P.M. (Asociația pentru Protecția Mediului – n.r.) București obținerea autorizației de mediu pentru activitatea de restaurant amplasat în București, Splaiul Unirii nr. 165, clădirea TN Offices 2, parter”.

Buquinta SRL este deținută, integral, de Steliana Remeș, soția lui Decebal Traian Remeș. Înțelegeți?

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un bărbat din Boldești Scăeni, ucis în timpul unui conflict legat de o căpiţă de fân

Un bărbat de 47 de ani a decedat după ce a fost lovit de două persoane în timpul unui conf…