Acasa Eveniment Dezastru ecologic în satul Odăile (com. Puchenii Mari)! Autoritățile ignoră poluarea și munca la negru din afacerile cu sobe de teracotă

Dezastru ecologic în satul Odăile (com. Puchenii Mari)! Autoritățile ignoră poluarea și munca la negru din afacerile cu sobe de teracotă

4 min read
0
0
762

Scandalul sobelor de teracotă din satul Odăile, comuna prahoveană Puchenii Mari continuă. În ciuda faptului că sătenii au făcut zeci de sesizări, reclamând faptul producția sobelor de teracotă a luat amploare, se pare că autorităţile judeţene nu au luat nicio măsură.

În ultimul timp, gradul de poluare este din ce în ce mai mare. Oamenii susţin că Direcția de Sănătate Publică și  Garda de Mediu ar trebui să se implice mai mult, întrucât aerul a ajuns insuportabil de respirat pentru ei, dar mai ales pentru copii.

Deși există legi clare în ceea ce priveşte autorizarea de funcţionare a cuptoarelor de cahle de teracotă, însă, după obţinerea avizului de producţie, mulţi întreprinzători nu mai respectă prevederile.  Se pare că, după epuizarea stocului de oxid de plumb, afaceriştii nu mai cumpără acest produs din comerţ, ci îl produc din deşeuri de plumb. Aceste operaţiuni rudimentare de topire şi coacere în cuptoare duce la elimina în atmosferă a unor cantităţi însemnate de noxe periculoase pentru viaţa oamenilor.

În satul Odăile nu se știe câte cuptoare sunt autorizate și câte funcţionează ilegal. Nu se știe nici câți lucrători sunt angajați la negru.

Sătenii au ajuns la limita răbdării, susţinând că, deşi satul Odăile este cunoscut ca o zonă foarte poluată şi neregulile privind respectarea legii sunt vechi, autorităţile locale nu iau nicio măsură, acuzând faptul că îmbogăţirea unora se face cu preţul îmbolnăvirii altora pe principiul „poluare cu aprobare”.

„Focul iadului” continuă să ardă, scoțând un fum negru și turbat care bântuie, zilnic, comuna. Se strecoară prin casele oamenilor, în trupul neputincios al localnicilor. A sărăcit natura, dar a îmbogăţit oamenii. Cerul se întunecă. Parcă și oamenii…

Imagini surprinse de cititori la casa cu NR 55 din satul Odăile, comuna Puchenii Mari, Prahova:

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut pentru cercetare abuzivă

Celebrul paraditor ex-procurorul Mircea Negulescu, zis şi Portocală, zis Zdreanță, a fost …