Acasa Justiție DNA a trimis Dosarul Ghiță-Ponta-Blair Secției pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

DNA a trimis Dosarul Ghiță-Ponta-Blair Secției pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

2 min read
0
0
13

Direcția Națională Anticorupție a înaintat Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general dosarul Ghiţă-Ponta-Blair pe data de 13 februarie 2019, se arată într-un răspuns al DNA pentru G4media.

„Au fost înaintate Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie un număr de cinci dosare, din care patru au fost solicitate “în interesul soluționării unei cauze penale”, iar unul spre consultare. Cauzele respective au fost înaintate în original și nu este stabilit vreun termen de returnare a acestora”, a arătat DNA pentru G4media.

Conform surselor G4Media, dosarele au legătură cu Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma şi ar fi utile pentru secţia specială pentru soluţionarea dosarului în care sunt cercetaţi Laura Codruţa Kovesi, Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Dosarul Ghiţă-Ponta-Blair a fost deschis de procurorii DNA Ploieşti la data de 6 septembrie 2016. Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru „folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite” şi „complicitate la infracţiunea de spălare de bani”, iar Sebi Ghiţă pentru „spălare de bani”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…