Acasa Justiție DNA Ploiești cere alte două mandate de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță

DNA Ploiești cere alte două mandate de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță

4 min read
0
0
83

Procurorii DNA Ploieşti au cerut instanţelor emiterea de noi mandate de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, în cele două dosare de corupţie în care acesta este cercetat şi în care nu primise sau în care anchetatorii nu formulaseră solicitări de emitere a unui mandat de arestare.

Potrivit anchetatorilor, cele două dosare vizează vizita fostului premier britanic Tony Blair şi respectiv cel în care Ghiţă este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Cristian Herţanu.

a1

Conform surselor citate, una dintre cereri a fost deja depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție, măsura preventivă fiind cerută în dosarul Ghiță-Ponta-Blair, în care Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru spălare de bani în legătură cu vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair.

O altă cerere de emitere a unui mandat de arestare pe numele lui Ghiță a fost depusă la Tribunalul Prahova, măsura fiind solicitată în dosarul „Herțanu”, în care Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, alături de cumnatul lui Ponta, Iulian Cristian Herţanu, de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi de fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD, Vlad Cosma.

nei

În aceste două dosare de corupţie, în care Sebastian Ghiță este cercetat, nu au fost luate măsuri preventive și nici nu au fost formulate solicitări de emitere a unui mandat de arestare preventivă.

După ce a fugit din țară, pe numele lui Ghiță au fost emise două mandate de arestare în lipsă, date de Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel Ploiești. Ulterior, după cum v-am informat, luni, procurorii DNA au cerut instanţei supreme arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă şi în dosarul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, căruia i-ar fi oferit o casă pentru a sponsoriza echipa de baschet de la bugetul local.

Curtea Supremă din Belgrad a prelungit, la solicitarea României, termenul de 18 de zile pentru transmiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiţă, reţinut în 14 aprilie, la Belgrad, în baza unui mandat de arestare emis de autorităţile de la Bucureşti, scrie agenţia Tanjug.

Purtătoarea de cuvânt a Curţii, Bojana Stankovic, a declarat pentru Tanjug, miercuri, că, în cadrul procedurilor preliminare, termenul de detenţie poate fi prelungit până la 40 de zile.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…