Acasa Justiție Doi oameni de afaceri prahoveni trimiși în judecată pentru un prejudiciu de peste 15 milioane de lei

Doi oameni de afaceri prahoveni trimiși în judecată pentru un prejudiciu de peste 15 milioane de lei

3 min read
0
0
32

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată a inculpaților

STANCIU ANA-RUXANDRA, aflată în stare de deținere, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,

SANDU AURELIAN, aflat în stare de deținere, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 3 iulie 2006 — 16 noiembrie 2007, inculpata Stanciu Ana Ruxandra, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către bugetul statului prin neînregistrarea în evidențele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate (cu produse petroliere) și a veniturilor aferente încasate.

Prin aceste demersuri, inculpații au cauzat un prejudiciu în sumă totală de 15.254.808 lei, din care 3.210.022 lei reprezentând T.V.A de plata, 2.690.489 lei reprezentând impozitul pe profit, 7.860.754 lei reprezentând accize produse energetice și 1.493.543 lei reprezentând T.V.A aferentă accizelor stabilite suplimentar.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 17.906.809 lei, reprezentând prejudiciul penal produs prin comiterea faptelor, la care se adaugă majorări și penalități ce urmează a fi calculate și comunicate pe parcursul procesului penal.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra unui imobil (teren și hale) ce aparțin inculpatei Stanciu Ana-Ruxandra.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…