Acasa Justiție Doi ploieșteni, reținuți, în urma perchezițiilor la persoane bănuite de furturi prin metoda „pomana”

Doi ploieșteni, reținuți, în urma perchezițiilor la persoane bănuite de furturi prin metoda „pomana”

2 min read
0
0
130

Polițiștii au reținut, miercuri, doi tineri din Ploiești, de 22, respectiv 28 de ani, în urma perchezițiilor derulate în municipiu, la persoane bănuite de furturi prin metoda „pomana”.

Polițiștii Secției 2 și colegii lor din Cocorăștii Colț au derulat percheziții la șase adrese ale unor persoane bănuite de furturi din locuințe prin metoda „Pomana”, cinci persoane fiind aduse la audieri.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2019 – prezent,  persoanele în cauză, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuințe.  După ce pătrundeau, în același context, persoanele bănuite înmânau victimelor o bancnotă cu valoare mare, solicitând un rest de bani, în scopul de a identifica locul unde sunt ținuți banii în locuințe.  Ulterior, reușeau să distragă atenția persoanelor vătămate și sustrăgeau restul de bani. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională se ridică la valoarea de 60.000 de lei”, au precizat reprezentanții IJP Prahova.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, urmărit penal şi sechestru pe avere

DNA l-a pus sub acuzare pe fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, deputat în Par…