Acasa Justiție Doi tineri REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE MINORI

Doi tineri REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE MINORI

4 min read
0
0
413

Doi tineri, bănuiţi că ar fi racolat o minoră pentru a o exploata sexual, sunt cercetaţi sub control judiciar. Aceştia ar fi intenţionat să o ducă pe tânără în Austria, în vederea exploatării prin practicarea prostituţiei.

La data de 15 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, constând în aceea că o adolescentă, de 17 ani, instituţionalizată în cadrul unei instituţii din Dâmboviţa, ar fi fost racolată în scopul exploatării prin practicarea prostituţiei.

Minora ar fi plecat în mod voluntar de la centrul de servicii sociale de pe raza municipiului Târgovişte, după ce ar fi fost racolată prin intermediul unei reţele de socializare de către inculpaţii S.F.D. şi L.F.F., cu intenţia de a o exploata prin practicarea prostituţiei, pe raza municipiului Bucureşti, urmând ca mai apoi, după împlinirea vârstei de 18 ani, să fie transportată în acelaşi scop în Austria.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 mai a.c., minora ar fi plecat dintr-un centru de servicii sociale din Târgovişte şi ar fi fost ţinută într-o locaţie, fiindu-i îngrădită libertatea de mişcare.
Sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat minora în localitatea Puchenii Mari, judeţul Prahova, la locuinţa unui tânăr de 21 de ani.

Din cercetări a reieşit că doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, ambii din judeţul Prahova, ar fi fost implicaţi în racolarea minorei, în vederea exploatării prin practicarea prostituţiei, pe raza municipiului Bucureşti, urmând să fie transportată în acelaşi scop în Austria.

Tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în urma prezentării la Tribunalul Dâmboviţa, instanţa de judecată a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările.

La activităţile de căutare au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova şi jandarmi de la Gruparea Mobilă Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Dosarul de corupţie al Andreei Cosma, revine la Curtea de Apel Ploieşti

Dosarul în care fosta deputată PSD, Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliulu…