Acasa Justiție Două cauze penale, în Ploiești, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Două cauze penale, în Ploiești, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

2 min read
0
0
191

În perioada 03 – 06 aprilie 2020 în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au fost înregistrate un număr de două cauze penale, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen.
Astfel,
1. La data de 03.04.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Mun. Ploieşti – Secţia 4 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, o persoană care avea obligaţia de a se afla în izolare, la domiciliu, fiind întoarsă din Spania, la data de 24.03.2020, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19 şi s-a deplasat la supermarketul Kaufland Sud din mun. Ploieşti;
2. La data de 05.04.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Mun. Ploieşti – Secţia 1 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, o persoană care avea obligaţia de a se afla în izolare, la domiciliu, întrucât o persoană din familia acesteia se întorsese, la data de 31.03.2020, din Marea Britanie, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19, nefiind găsită la locuinţa acesteia cu ocazia verificărilor efectuate de organele de poliţie.
Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Fost ofițer SRI Prahova trimis în judecată de DIICOT în dosarul Black Cube

DIICOT a anuntat, miercuri, trimiterea in judecata a fostului colonel SRI Daniel Dragomir …