Acasa Eveniment Două cutremure cu magnitudinea 4, respectiv 3 grade pe Richter au avut loc sâmbătă seara

Două cutremure cu magnitudinea 4, respectiv 3 grade pe Richter au avut loc sâmbătă seara

2 min read
0
0
149

Două cutremure cu magnitudinea 4, respectiv 3 grade pe Richter, au avut loc sâmbătă seara în județele Buzău și Vrancea, la interval de o oră și jumătate, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism, cu magnitudinea de 4 grade Richter, s-a produs în județul Buzău, la ora locală 20:01, și la o adâncime de 130,5 kilometri, iar cel de-al doilea, de 3 grade pe Richter, a avut loc în județul Vrancea, la ora 21:36, iar adâncimea a fost de 162,7 kilometri.

Cutremurul de 4 grade pe scara Richter s-a produs în apropierea orașelor: Nehoiu (10 km), Întorsura Buzăului (42 km), Covasna (43 km), Vălenii de Munte (48 km) și Mizil (48 km). În cazul celui de-al doilea cutremur, cele mai apropiate localități de epicentru au fost: Nehoiu (46 km), Covasna (49 km), Slănic-Moldova (51 km), Odobești (52 km) și Onești (54 km).

De la începutul lunii mai, în România s-au produs 6 cutremure cu magnitudini între 2,5 și 4,2 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CFR Călători suplimentează trenurile spre litoral și spre Valea Prahovei, în minivacanța de Rusalii

CFR Călători a anunțat că suplimentează capacitatea trenurilor spre litoral și spre Valea …