Acasa Justiție Două noi cauze penale, în Prahova, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilo

Două noi cauze penale, în Prahova, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilo

3 min read
0
0
315

În ziua de 26.03.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au fost înregistrate două cauze penale, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 Cod penal.
Astfel:
1. În ziua de 25.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţia nr. 3 Poliţie Rurală Blejoi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 13:40, cu ocazia verificărilor efectuate la domiciliul persoanelor aflate în autoizolare, pe raza com. Bărcăneşti, sat Romaneşti, jud. Prahova, două persoane care aveau obligaţia de a se afla, în izolare, la domiciliu, au părăsit imobilul. Una dintre acestea, a intrat în ţară în ziua de 18.03.2020, fiind recent întoarsă din Regatul Unit al Marii Britanii – zonă galbenă în contextul răspândirii coronavirusului gripal COVID -19. Din verificările efectuate de organele de poliţie, s-a stabilit că la punctul de trecere a frontierei, persoana a declarat în fals că este transportator auto, pentru a nu se supune dispoziţiilor ordonanţei militare nr. 1/2020.
2. În ziua de 26.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţia nr. 4 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 02:20, cu ocazia verificărilor efectuate în trafic, de către patrula de siguranţă publică, au fost depistate două persoane care au părăsit imobilul, deşi se aflau în autoizolare la domiciliul situat în mun. Ploieşti. Cele două persoane se aflau în autoizolare începând cu ziua de 18.03.2020, când s-au întors din Regatul Belgiei – zonă galbenă în contextul răspândirii coronavirusului gripal COVID -19.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PERCHEZIŢIE LA UN BĂRBAT BĂNUIT DE PROXENETISM

33.000 de euro au fost ridicaţi de poliţişti şi un autoturism de lux a fost indisponibiliz…