Acasa Justiție Două persoane, dintre care una avocat, arestate după ce au încercat influențarea declarațiilor într-un dosar de viol al unei minore

Două persoane, dintre care una avocat, arestate după ce au încercat influențarea declarațiilor într-un dosar de viol al unei minore

2 min read
0
0
59

În urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor, în cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de inculpatele:

— OCNAȘU NICOLETA OCTAVIA — avocat în Baroul București—sub aspectul săvârșirii infracțiunii de influențarea declarațiilor, prev. de art 272 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. l C.pen.

— MARIAN SIMINA-MARIANA—sub aspectul săvârșirii infracțiunii de influențarea declarațiilor, prev de art 272 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. l C.pen.

De asemenea, față de aceleași inculpate, la data 09.02.2017, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore și a fost sesizată instanța de judecată — Curtea de Apel București — cu propunere de arestare preventivă.

S-a reținut că, într-o cauză penală în care erau cercetate mai multe persoane, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, act sexual cu un minor și șantaj, cele două inculpate, prin acte repetate de corupere asupra tatălui victimei și chiar direct asupra victimei minore, au încercat să o determine pe aceasta(victima minoră) să își schimbe declarația.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

DN1A ESTE BLOCAT DIN CAUZA UNUI EVENIMENT RUTIER

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în jurul or…