Acasa Politică Dragnea: „DNA a gestionat abuzuri inimaginabile. Nu v-am auzit vorbind despre Onea, Portocală”

Dragnea: „DNA a gestionat abuzuri inimaginabile. Nu v-am auzit vorbind despre Onea, Portocală”

5 min read
0
0
165

Liviu Dragnea a declarat că cei din DNA, instituţie care critică modificările legilor justiţiei, au „gestionat abuzuri inimaginabile”, iar presa a fost acuzată de liderul PSD că nu a vorbit despre fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea sau procurorul Mircea Negulescu, cunoscut şi ca „Portocală”.

Aceste modificari propuse la legile justitiei sunt foarte multe critici care au venit in ultima perioada, chiar ieri de la DNA, din partea partenerilor europeni si sunt acuzatii conform carora o serie de modificari v-ar favoriza.

,,Criticile vin din partea celor care au gestionat abuzuri inimaginabile in Romania si anume DNA. (…) Indiferent de unde vin criticile, noi vorbim de niste abuzuri inimaginabile intamplate intr-o tara democratica din UE. Nu v-am auzit niciodata pe dvs, care imi sunteti foarte dragi, vorbind despre Onea, Portocala, despre dosarele masluite, despre santaj, despre oameni batuti, amenintati ca sa declare minciuni. Astea nu conteaza? Nu conteaza ca trebuie respectate niste drepturi in tara asta? Vad ca nu conteaza”, a spus presedintele PSD intr-o conferinta de presa de la Parlament.

Acesta a facut referire si la declaratiile presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, despre aderarea Romaniei la Conventia Drepturilor Omului, catalogandu-le drept „ingrozitoare”.

,,Vorbim de inalti magistrati care spun ca Romania a facut o greseala ca a aderat la Conventia privind respectarea drepturilor omului. O asemenea declaratie nu vi se pare ingrozitoare in 2019 in Romania? Uitam cati oameni au avut vietile distruse si destinele frante si care nu mai sunt nimic? Pentru ca au deranjat un sistem profund corupt, despre criticile astea vorbim, care vin din partea binomului sau multa lume asteapta ca la un moment dat acestia care au gestionat aceste abuzuri sa inceapa sa dea socoteala. Nu putem accepta ca acestia care sunt clar vinovati sa nu plateasca pentru asta? Asta este de fapt, dupa parerea mea, o chestiune mai importanta decat celelalte”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a sustinut ca articole prin care se modifica legile justitiei sunt constitutionale si ca este dreptul Parlamentului de a legifera.

„Noi discutam aici de niste articole declarate constitutionale, de dreptul Parlamentului de a legifera. Au fost luni de zile de dezbateri. Guvernul a spus ca va adopta prin OUG acele texte. Nu mai stiu daca le adopta sau nu. Din acest motiv nici nu vreau sa intru in ping-pongul asta pe ceva care s-ar putea sa nu se intample”, a mai declarat liderul PSD.

Ministerul Justitiei a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, precum si un proiect privind completurile de 5 judecatori ale instantei supreme.

Potrivit proiectului referitor la completurile de judecatori, intrat in posesia MEDIAFAX, condamnatii care au sentinte definitive pronuntate de completurile de 5 constituite la Inalta Curte de Casatie si Justitie incepand cu 2014 pot depune contestatie in anulare si daca au iesit din termenul legal de 30 de zile.

Sursa : www.mediafax.ro

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Decizia CAB privind carantina de la Gornet, nelegală!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că decizia Curţii de Apel Bucureş…