Acasa Eveniment DSP Prahova anunță 14 focare de COVID-19 în judeţ

DSP Prahova anunță 14 focare de COVID-19 în judeţ

7 min read
0
0
104

Directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Dan Decebal, a declarat, vineri, că în judeţ sunt 14 focare de COVID-19, însă numărul mare de cazuri raportate în ultimele 24 de ore nu are legătură cu acestea, ci cu testările pe care le fac angajatorii şi cu cele pe care şi le fac persoanele care vor să plece în vacanţă.

„Este o răspândire destul de mare comunitară. Ca şi număr de focare, astăzi avem 14, dar numărul mare pe care l-am raportat astăzi nu are legătură cu niciunul dintre focare. Sunt foarte multe teste care sunt transmise DSP-ului de către angajatori sau angajaţi care au fost supuşi testării în vederea asigurării condiţiilor de muncă, iar ca număr în ordine ar fi testele efectuate de persoanele fizice care au vrut să plece în vancaţă, destul de multe, şi care cu această ocazie au constatat că sunt pozitive. Acestea două sunt motivele principale pentru care astăzi avem un număr atât de mare de cazuri raportate”, a spus directorul interimar al DSP Prahova.

Judeţul Prahova a raportat, vineri, 73 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total al celor testaţi pozitiv până acum fiind de 993 de persoane. În acest context, prefectul Cristian Ionescu a transmis un mesaj în care îndeamnă la respectarea regulilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

„Am făcut nenumărate apeluri către dumneavoastră la respectarea acelor reguli minime care ne pot ţine departe de COVID-19 atât pe noi, cât şi pe ai noştri: purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor, dar şi a spaţiilor comune. De asemenea, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică, am constatat că, zilnic, avem persoane care optează să se externeze deşi sunt confirmate cu noul coronavirus, expunându-i pe cei apropiaţi, şi nu numai, la un risc enorm. Câteva zile de internare sau câteva zile de izolare la domiciliu trec, însă pierderea unei persoane apropiate, infectată din neglijenţă, lipsă de răbdare sau neîncrederea în existenţa acestei boli, nu mai poate fi compensată în vreun fel. Este o luptă grea, dar la care trebuie să participăm şi să luptăm cu toţii”, a transmis prefectul.

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 993 persoane. Dintre acestea 176 au fost declarate vindecate şi externate, iar 48 au decedat.
Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 21 pacienţi (18 sunt intubaţi).

În ultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:
– 47) persoană de sex feminin, 79 ani, internată în data de 14.07, decedată în 16.07. Comorbidităţi: boală pulmonară cronică, diabet zaharat tip II, insuficienţă renală;
– 48) persoană de sex masculin, 76 ani, internat în 09.07, decedat în 16.07. Comorbidităţi: boală cardiacă ischemică, diabet zaharat tip II, HTA, insuficienţă renală.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 412 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 329 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 261 autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost controlate şi 51 de societăţi comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 102 de sancţiuni:
– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 62 de sancţiuni;
– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 35 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor;
– au fost aplicate 5 sancţiuni pentru fapte de natură economică în contextul epidemiei de coronavirus.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 32800 lei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…