Acasa Eveniment DSP Prahova anunţă două cazuri suspecte de coronavirus şi aproximativ 200 de persoane în autoizolare

DSP Prahova anunţă două cazuri suspecte de coronavirus şi aproximativ 200 de persoane în autoizolare

3 min read
0
0
378

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a anunţat, joi, că la nivelul judeţului sunt două persoane suspecte de coronavirus, cărora le-au fost luate probe care au fost trimise la Institutul „Matei Balş”, iar alte aproximativ 200 de persoane sunt în autoizolare.

„Avem aproximativ 200 de persoane în autoizolare voluntară la domiciliu şi două cazuri suspecte: bărbat de 33 ani aflat în autoizolare care a acuzat dureri musculare, fără febră sau alte simptome, şi o fată de 19 ani plecată în Italia vineri, 21 februarie, revenită în ţară pe 24 februarie, acuza simptome dinainte de plecare”, precizează directorul DSP Prahova, Dan Ioniţă.

De la cele două persoane suspecte au fost recoltate probe care au fost trimise la Institutul „Matei Balş” din capitală.

Pacienta, din Câmpina, suspectă de infectare cu COVID-19 şi care a fost în Italia este internată la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, aflată într-o clădire separată de sediul principal al spitalului şi destinată special bolnavilor presupus contagioşi.

Bărbatul de 33 de ani a fost dus, joi, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti de un echipaj SMURD.
Potrivit prefectului judeţului Prahova, Cristian Ionescu, bărbatul acuza dureri musculare, nu avea febră sau tuse, dar autorităţile au decis să îl transporte la spital pentru investigaţii suplimentare.
Acesta este supus unor analize, iar, în funcţie de rezultatul acestora, medicii vor decide dacă va rămâne sau nu internat în spital.
Prefectul susţine că bărbatul s-a întors miercuri seara din Italia, din zona Milano, cu un autocar care a intrat în ţară pe la Vama Nădlac.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Guvernul ia în calcul înăsprirea restricțiilor

Guvernul ia în calcul modificarea restricțiilor de circulație, din cauza creșterii numărul…