Acasa Cultură E stabilit! Cel mai vizionat film românesc din toate timpurile

E stabilit! Cel mai vizionat film românesc din toate timpurile

3 min read
0
0
335

Nea Mărin Miliardar este cel mai urmărit film din istoria cinematografiei românești. După ce Amza Pelea făcea furori în nopțile de revelion cu personajul Nea Marin, Sergiu Nicolaescu a zis să-și încerce norocul și a regizat singura comedie din cariera sa. Scenariul bazat pe un umor spumos la care a participat chair Amza Pelea a adus succesul garantat al productiei. La acea vreme se intra foarte greu în sala de cinema unde rula Nea Marin Miliardar biletele fiind epuizate la prima ora. Povestea filmului este simplă.

Amza Pellea îl interpretează pe țăranul oltean Nea Mărin Juvete din Băilești, personaj hazliu care era cunoscut anterior dintr-o serie de schițe din emisiunile de televiziune. Nea Mărin ajunge să fie confundat cu un miliardar american, Marlon Juvett, datorită asemănării sale izbitoare cu acesta. Miliardarul sosise în România cu o servietă cu un milion de dolari pentru a-și răscumpăra fata ce fusese răpită de niște gangsteri. Servieta plină cu dolari seamănă cu servieta lui Nea Mărin în care se afla brânză și praz. Ca urmare a confuziei între cele două personaje, dar și între cele două serviete, au loc tot felul de situații hilare. Lucrurile se complică odată cu venirea pe litoral a nevestei lui Nea Mărin, Veta (Draga Olteanu Matei), care-i confundă și ea pe cei doi. Filmul se termină cu happy-end, bandiții sunt arestați de locotenentul Columbo, iar miliardarul se duce în vizită la Băilești.

Nea Mărin miliardar se află pe locul 1 în topul celor mai vizionate film românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La școală, din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

Școala începe pe 14 septembrie, iar elevii vor merge la ore numai cu mască. Unde va fi pos…