Acasa Eveniment Elevi prahoveni medaliați la Olimpiada Internaţională de Lingvistică din Irlanda

Elevi prahoveni medaliați la Olimpiada Internaţională de Lingvistică din Irlanda

3 min read
0
0
170

Elevii români au obţinut patru premii individuale, respectiv o medalie de aur şi trei de bronz, şi o menţiune în proba pe echipe, la cea de-a cincea participare consecutivă a României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, desfăşurată în Irlanda (Dublin), la care au fost prezenţi 180 de concurenţi din 29 de ţări, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Distins la ediţia anterioară cu o medalie de bronz, Theodor Cucu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti) a reuşit să obţină de această dată medalia de aur.

theodor-cucudipl

Elevii Matei Costin Banu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti), Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani) şi Emilian Toma (Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti) au fost medaliaţi cu bronz, informează Ministerul Educaţiei.

Elevii români au fost pregătiţi şi însoţiţi de către Roxana Magdalena Dincă şi Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a şase ore şi o probă pe echipe (trei ore).

Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia din 2017, desfăşurată în perioada 30 iulie – 5 august, în Irlanda (Dublin), au fost prezenţi 180 de concurenţi din 29 de ţări din toată lumea.

Foto: Emilian TomaTheodor CucuMatei Banu şi Ștefan Bălăucă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…