Acasa Social Elevii de clasa a IV-a vor primi în octombrie manualele de matematică şi engleză

Elevii de clasa a IV-a vor primi în octombrie manualele de matematică şi engleză

3 min read
0
0
146

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, miercuri seară, că elevii de clasa a IV-a vor primi manualele de matematică şi limba engleză în luna octombrie, iar alte patru manuale abia după primul trimestru, după rezolvarea unor contestaţii. Ministrul a mai spus că elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor primi manualele în perioada imediat următoare, iar dacă nu se întâmplă astfel este din cauza unor probleme locale.

Ministrul Educaţiei a explicat că, din cauza unor nereguli la licitaţiile care au avut loc acum câţiva ani, s-a ajuns într-un impas cu manualele de clasa a IV-a.

“S-au făcut contestaţii, unele dintre ele nu au fost rezolvate, încă se află în faza de evaluare, la Consiliul Naţional care soluţionează contestaţiile”, a spus Mircea Dumitru.

El a adăugat că, în cursul lunii octombrie, vor putea fi livrate manualele de matematică şi limba engleză, însă pentru cele de limba română, istorie, geografie şi ştiinţele naturii elevii mai au de aşteptat până la începerea trimestrului al doilea.

“În momentul de faţă, pentru clasa a patra sunt încă în discuţie manualele de limba română, de istorie, de geografie şi de ştiinţele naturii şi noi sperăm sincer că dacă aceste contestaţii se vor rezolva în această toamnă sau la începutul anului următor, începutul următorului trimestru şcolar să putem încheia contractul-cadru şi imediat după aceea să furnizăm şi manualele. Partea pozitivă chiar şi pentru clasa a IV-a este că în momentul de faţă s-au soluţionat problemele cu manualul de matematică şi cu manualul de limba engleză. Urmează acum să încheiem acest contract şi, în cursul lunii octombrie, să livrăm şi aceste manuale”, a mai spus Dumitru.

El a precizat şi că elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor primi în perioada imediat următoare, în premieră, manuale gratuite.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…