Acasa Social Elevii din școlile în care se vor organiza secții de votare pentru alegerile locale vor învăța exclusiv online trei zile

Elevii din școlile în care se vor organiza secții de votare pentru alegerile locale vor învăța exclusiv online trei zile

3 min read
0
0
44

Elevii merg până la urmă mâine la şcoală. Cursurile se vor ţine în sălile de clasă, acolo unde se aplică scenariile galben şi verde. iar vineri, luni şi marţi orele se vor ţine online în toată ţara. Elevi, părinţi şi profesori au fost derutaţi de deciziile contradictorii ale autorităţilor centrale şi locale, privind zilele în care şcolile se închid pentru pregătirea alegerilor de duminică.

Elevii din școlile în care se vor organiza secții de votare pentru alegerile locale de duminică vor învăța exclusiv online tre zile: vineri, 25 septembrie, luni, 28 și marti, 29 septembrie. Așa a decis ministrul Educației, care a și emis un ordin oficial.

Iar decizia se va aplica inclusiv în Capitală, unde inițial, prefectura anunțase că și joi, 24 septembrie se fac tot cursuri online.

Nici premierul nu a fost foarte clar în declarații.

Bazându-se însă pe decizia inițială a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, unele școli din Capitală au început deja pregătirea sălilor de clasă pentru alegeri. Așa că acum rămâne întrebarea: unde vor învăța elevii mâine?

Ministerul Educației a anunțat și excepțiile.

În cele trei zile de școală on line, elevii și profesorii au mai multe variante pentru desfășurarea orei: să lucreze de pe tablete, laptopuri sau telefoane care sunt conectate la internet, să urmarească Teleșcoala la TVR sau să facă teme individual acasă. Mai greu le va fi copiilor din localitățile neconectate la internet.

Președintele Klaus Iohannis a dezmințit informațiile potrivit cărora după alegeri școlile s-ar închide, iar elevii ar urma să învețe doar online.

Autoritățile au decis în premieră închiderea școlilor pentru trei zile pentru pregătirea alegerilor. Motivația este situația epidemiologică și nevoia de a dezinfecta și igieniza sălile de clasă înainte și după votare.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Război politic pentru amânarea alegerilor parlamentare

O lege trecută de CCR și aflată pe masa președintelui spre promulgare ar putea să dea pest…