Acasa Justiție EXCLUSIV: Un magistrat care a judecat pe unul dintre artizan(al)ii finanțatori ai FC Petrolul a demisionat

EXCLUSIV: Un magistrat care a judecat pe unul dintre artizan(al)ii finanțatori ai FC Petrolul a demisionat

6 min read
0
0
307

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 5 octombrie, decretul privind eliberarea din funcția de judecător al Tribunalului Prahova a doamnei Alina Cristina Savu prin demisie.

Alina Cristina Savu a fost delegată în funcţia de Preşedinte al Secţiei Penale din cadrul Tribunalului Prahova după ce Dumitru Rebegea a fost suspendat atât din respectiva funcţie de conducere, cât şi din funcţia de judecător, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, începând cu data de 5.11.2009.

Alina Cristina Savu este absolventă a Institutului Naţional al Magistraturii, promoţia 2003, și a activat în cadrul Tribunalului Prahova din data de 1.12.2008, ca urmare a promovării de la Judecătoria Ploieşti unde își desfăşurase anterior activitatea.

Alina Cristina Savu a făcut parte din cei trei judecători ai completului de recurs, alături de Dumitru Rebegea și Petre-Adrian Podea, în dosarul privind eliberarea lui „Austrianu”, caz mediatizat, în urma căruia Rebegea ar fi primit mită. La vremea respectivă, Alina-Cristina Savu, a povestit procurorilor că Dumitru Rebegea a fost nemulţumit că ea a avut o opinie separată şi că nu a dorit să-l elibereze pe interlop. „M-a întrebat dacă am citit bine dosarul, iar după ce eu i-am răspuns afirmativ, a adăugat că nişte martori au revenit asupra declaraţiilor anterioare date în dosar şi care erau în sensul susţinerii învinuirilor formulate faţă de inculpatul Sandu Zamfir. După ce i-am spus lui Dumitru Rebegea că voi face opinie separată, acesta a afirmat că este de mulţi ani judecător şi că nu i s-a întâmplat până acum ca un membru al completului în care a intrat să facă un asemenea lucru, adăugând că poate de acum încolo să facă şi el opinie separată în anumite dosare”, a explicat judecătoarea Sava. Ea a mai declarat că Dumitru Rebegea era într-o stare de nervozitate când s-a discutat recursul lui Sandu Zamfir.

Fostul şef al Secţiei Penale de la Tribunalul Prahova, Dumitru Rebegea, împărţea şpaga cu avocata Viorica Iosefina Pilică, pe care o alinta „Vivi” şi căreia îi făcea în mod repetat avansuri. Avocata şi magistratul, ambii căsătoriţi de mai mulţi ani , au trăit o aventură începută cu vorbe de alint şi sfârşită după gratii. La vremea respectivă, judecătorul a negat săvârşirea faptelor de corupţie, dar avocata a recunoscut „afacerea” în faţa procurorilor DNA. Avocata a primit 25.000 de euro de la soţia interlopului Zamfir Sandu. Judecătorul Rebegea şi-a luat partea sa, 21.000 de euro, iar 4.000 de euro i-a lăsat avocatei. Similar, „Vivi” a primit 20.000 de euro pentru eliberarea lui Florin Pârjol, zis Ghenosu, dar l-a minţit pe judecător că nu a luat decât 17.000 de euro. Totuși, Dumitru Rebegea i-a dat „partea” în cuantum de 8.000 de euro.

Alina Cristina Savu este cea care a decis arestarea preventivă a lui Florian Walter, patronul Universităţii Cluj şi al societăţii de colectare a gunoaielor Romprest, întrucât procurorii DIICOT Ploieşti au dispus urmărirea penală pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare a banilor, dar şi alte infracţiuni pe 25 februarie 2015.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…