Acasa Diverse Facebook lansează propriul asistent vocal

Facebook lansează propriul asistent vocal

2 min read
0
0
175

Rețeaua de socializare Facebook și-a lansat joi propriul său asistent vocal, numit „M”, pentru utilizatorii aplicației sale Messenger, dezvoltându-și astfel prezența în sectorul inteligenței artificiale, relatează AFP.

„M” va apărea în fereastra de dialog a aplicației și va sugera utilizatorului „acțiuni utile”, după cum a anunțat Facebook pe un blog.

Această primă etapă ar urma să ducă la o utilizare mai largă a asistentului vocal, ceea ce va permite Facebook să facă concurență unor produse similare ale lui Google, Apple, Amazon, Microsoft sau Samsung, care tocmai a lansat asistentul vocal „Bixby”.

„Aducem puterea tehnologiei inteligenței artificiale a lui M pentru a ameliora Messenger și a-l face mai agreabil, mai personalizat și mai ușor de utilizat”, au precizat Laurent Landowski și Kemal El Moujahid, doi responsabili ai Facebook, în această notă de pe blog.a1

Facebook, care deține propriul său laborator de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, a anunțat dezvoltarea lui „M”, în 2015, sub formă de experiment. Aplicarea la Messenger este o nouă etapă în utilizarea lui.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a devoltat deja pentru locuința sa un asistent vocal numit „Jarvis”.

received_1489614857757570

Produsele concurente sunt, pe lângă „Bixby” de la Samsung, „Siri” la Apple, „Alexa” la Amazon, „Assistant” la Google și „Cortana” la Microsoft.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…