Acasa Social Familiile defavorizate care au copii primesc un stimulent financiar sub forma unui tichet social

Familiile defavorizate care au copii primesc un stimulent financiar sub forma unui tichet social

2 min read
0
0
189

Fostul Guvern a extins categoria copiilor înscriși în învățământul preșcolar care să poată beneficia de Programul „Fiecare Copil în Grădiniță”.

Guvernul a extins categoria copiilor înscrişi în învăţământul preşcolar care să poată beneficia de Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”. Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate elimină vârsta minimă de la care se poate acorda acest drept (3 ani), precum şi vârsta maximă până la care se poate acorda (6 ani).

Tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădiniţa vor beneficia şi copii sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învăţământului preşcolar, precum şi copiii care depăşesc vârsta de 6 ani şi care continuă să meargă la grădiniţă ca urmare a recomandărilor specialiştilor (copii cu dizabilităţi şi/sau cu dificultăţi de învăţare).

Beneficiază de acest drept copiii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 2 X Venitul Minim Garantat pentru o singură persoană.

Pentru copiii înscrişi în învăţământul preşcolar în anul 2016-2017, românii vor depune o cerere la Primăria din localitatea de domiciliu, la o dată care va fi anunțată de Guvern.

Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învăţământul preşcolar promovează prezenţa la grădiniţă a copiilor, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Viorel Moldovan – noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti

Tehnicianul Viorel Moldovan a fost instalat, duminică, în funcţia de antrenor principal al…