Acasa Social Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) – o nouă alternativă pentru angajații din sistem

Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) – o nouă alternativă pentru angajații din sistem

8 min read
0
0
239

Prin sentința nr. 291/04.06.2020, a secției civile a Tribunalului Botoșani, a fost atribuită personalitate juridicp Federației Polițiștilor de PENITENCIARE (FPP), astfel s-a născut o nouă perspectivă pentru angajații sistemului penitenciar, dar și a altor funcționari din ramura de activitate.

Ideea constituirii unei alternative sindicale pentru angajații din sistemul penitenciar a plecat de la experiențele trăite în cadrul altor organisme sindicale ce au plecat de la un crez sindical, dar care, pe parcurs, s-au îndepărtat de ceea ce ar trebui să fie sindicatul în relația cu membrii săi și implicit cu angajatorii.

Începând cu data de 24.06.2020, SINDICATUL EQUITAS din Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou face parte din acest frumos proiect, președintele Sindicatului, Adrian Grigoroiu, având funcția de vicepreședinte în aceasta nouă federație (FPP).

Sindicatul EQUITAS, organizația REPREZENTATIVĂ la nivel de unitate penitenciară prin sentința civila nr. 8888 pronunțată la Judecătoria Ploiești în 13.11.2019, are ca scop principal de a apăra și promova drepturile și interesele profesionale ale membrilor săi.

„Vom încerca în continuare să găsim înțelegerea cuvenită din partea conducerii penitenciarului și să avem parte de un dialog constructiv. La Târgșor mai sunt foarte multe lucruri care ar putea fi realizate pe linia condițiilor de muncă privind îmbunătățirea acestora (ex: montarea de aparate de răcire, frigidere, pe secțiile de deținere, o promisiune a conducerii unității care sperăm să fie pusă în practică cât mai repede), iar în direcția drepturilor salariale avem deja pe rol două procese și vom continua să avem  același parcurs.”, a declarat președintele Sindicatului EQUITAS, Adrian Grigoroiu.

Pentru această nouă federație – FPP – interesul membrilor  de sindicat va fi în centrul acțiunii  și ca orice organizație serioasă trebuie să promoveze transparența, decizia prin consens și reprezentarea cu bună credință, astfel a fost aleasă o echipă de conducere mixtă, oameni cu experientă, atât din punct de vedere al profesiilor în sistemul penitenciar, cât și ca experiență în activitatea sindicală , pentru ca problemele tuturor angajaților din sistemul penitenciar să poată fi înțelese pentru ca demersurile ulterioare, în reprezentarea lor, să fie unele coerente.

De asemenea, pentru construirea unei organizatii sanătoase și de durată, s-a avut în vedere continuitate în coordonarea activității sindicale, astfel că s-a vizat și constituirea unei echipe mixte din punct de vedere a vârstei:

– echipa  de conducere are oameni cu experiență de viață, dar și tineri, formați în așa fel încât să conducă organizația mai departe,

– în componența echipei s-a vizat includerea și pe categorii profesionale, așa că în constituția organizației sunt atât ofițeri, cât și agenți, pentru ca problemele membrilor de sindicat să poată fi aprofundate direct și din perspectiva celui care analizează, decide și reprezintă.

Au primit încrederea și implicit mandatul de reprezentare în cadrul Biroului Executiv al Federației Polițiștilor de Penitenciare pentru 4 ani:

Mogildea Ionuț- președinte,

Ghebaru Patric Daniel- prim-vicepreședinte,

Chilarașu Răzvan- vicepreședinte,

Grigoroiu Adrian- vicepreședinte,

Crucianu Claudiu Ionuț- vicepreședinte

Deleanu Valentin- secretar general

În spatele acestei echipe sunt oameni cu experiență în sistemul penitenciar și în activitatea sindicală care și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini activitatea Biroului Executiv al Federației Polițiștilor de Penitenciare prin consultări reale.

Ca obiectiv principal al Federației Polițiștilor de Penitenciare a fost stabilit schimbarea percepției angajaților din penitenciare cu privire la corecta reprezentare a intereselor acestora, prin centrarea intereselor membrilor de sindicat în planul acțiunii sindicale.

Este un nou început de drum si, ca orice început, este puțin mai greu, însă avem avantajul unui start bun constând în propulsarea dată de aproximativ 1000 de membri care s-au alăturat acestei noi perspective. Avem convingerea că este loc pentru toata lumea și că singurul element care trebuie să fie definitoriu în alegerea reprezentării va fi dat de calitatea reprezentării sindicale.

Profesionalism, transparență, decizie prin consens, buna credință. Dacă simți că acestea sunt valori fundamentale ale mișcării sindicale, te așteptam în echipa noastră!

Comunicat de presă

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut pentru cercetare abuzivă

Celebrul paraditor ex-procurorul Mircea Negulescu, zis şi Portocală, zis Zdreanță, a fost …