Acasa Politică FEPS a organizat a treia ediție a Academiei de Toamnă la Bruxelles

FEPS a organizat a treia ediție a Academiei de Toamnă la Bruxelles

3 min read
0
0
174

Fundația pentru Studii Europene Progresive (FEPS) este grupul de reflecție al familiei politice social-democrate și progresiste la nivelul UE. Misiunea acesteia este de a dezvolta cercetări inovatoare, de a derula programe de instruire și dezbatere pentru a forma și a implementa politicile de stânga progresiste din întreaga Europă.

Anul acesta, în perioada 11-15 Octombrie, FEPS a organizat a treia ediție a Academiei de Toamnă la Bruxelles. Au fost reuniți aproximativ 200 de politicieni din toate statele membre UE, dintre care aproximativ 50 cu prezență fizică și 150 în online, evenimentul fiind unul de tip hibrid.

Tema de anul acesta a fost Apărarea și Aprofundarea Democrației.

România a fost reprezentată la evenimentul de la Bruxelles de către: Mihai Justin Banu (PES Prahova), Lucian Valeriu Andrei (PES Galați) și Denis Covaci (PES Maramureș).

A fost un interesant și eficient schimb de experiențe cu privire la diferitele forme de implicare activă, am avut ocazia să cunosc peronalități din diferite state europene, cu care îmi doresc să mențin legătura. Am participat activ la workshopurile din cadrul Academiei.

Am identificat metode prin care să asigurăm succesul Conferinței cu privire la Viitorul Europei, am trasat direcții de luptă împotriva dezinformării și a știrilor false.

Consider că este vital să aducem problematica globală și europeană la nivel local, prin metode educative și participative ce vizează direct cetățeanul fiecărui stat membru, asigurând astfel dezvoltarea de durată și progresul comunității europene.

Una dintre cele mai interesante experiențe a fost ocazia de a dezvolta și de a susține propriul proiect legislativ european, sub coordonarea MEP Alex Saliba. Proiectul propus de mine se referă la necesitatea unor reglementari clare la nivel european cu privire la spațiul crypto, analizandu-se posibilitatea dezvoltării unei versiuni digitale a euro.

O altă experință memorabilă pentru care sunt recunoscător a fost invitația la Parlamentul European din partea MEP Victor Negrescu, președintele PES Activists România.

Mihai Justin Banu – Președinte PES activists Prahova

Vicepreședintre PSD Prahova

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La Ploiești, iluminatul public festiv de sărbători va fi aprins marți, 30 noiembrie

Momentul oficial de deschidere a iluminatului public ornamental de sărbători, în municipiu…