Acasa Cultură Festivalul „Clara Mărgineanu – In Memoriam”, Ediția a III-a, la Filarmonica Ploiești, duminică, 11 septembrie

Festivalul „Clara Mărgineanu – In Memoriam”, Ediția a III-a, la Filarmonica Ploiești, duminică, 11 septembrie

4 min read
0
1
69

Festivalul „Clara Mărgineanu – In Memoriam”, ajuns la cea de-a treia ediție, se va desfășura duminică, 11 septembrie 2022, de la ora 19.00, în sala „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu”.

Cu această ocazie ne vom putea bucura de concertul extraordinar „Gemini”, susținut de Nicu Alifantis și Răzvan Mirică, în atmosfera primitoare de la Filarmonica ploieșteană.

În cadrul evenimentului, directorul Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, actrița Mihaela Rus, va recita din poezia plină de sensibilitate și emoție a Clarei Mărgineanu.

Festivalul dedicat în memoria poetei Clara Mărgineanu, celei care a fost „Femeia Albastră”, este organizat și în acest an de Martha Maria Mocanu, director general al Companiei BES România.

Biletele, în valoare de 50 lei (acces general), sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii și online AICI.
Detalii și rezervări la numărul de telefon +40 726 203 744. 

CLARA MĂRGINEANU

CLARA MĂRGINEANU s-a năcut în anul 1972 la Bucureşti. Din păcate, în anul 2020, poeta Clara Mărgineanu și-a ales cu grație o stea, după o lungă și cumplită suferință.

A fost licenţiată în arte la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,I.L. Caragiale” din Bucureşti (Facultatea de Film, secția Comunicare audiovizuală). A debutat cu poezie în revista Luceafărul, în 1991. A publicat 10 volume de versuri, între care Sărmanele DuminiciPariu pe prieteniePrizonierul libertățiiUși zidite în alt destinDans cu pumnalul în inimăMăștile CleopardeiSărutul femeii poem și ediția bilingvă română–engleză Blue Woman, tradusă de Adrian G. Sahlean, apărută la Boston. A publicat, de asemenea, volume de interviuri și publicistică. A fost realizator de emisiuni culturale la TVR între anii 1995 și 2013, unde a realizat interviuri, reportaje, documentare și jurnalist al casei de Producție TVR. În anul 2001 devine membru al Uniunii Scriitorilor din România, secţia poezie. Din anul 2009 – membru al Uniunii Cineaştilor din România, secţia regie film şi TV. În 2018 a devenit membru al Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film.

”Dragi prieteni, ştiuţi şi neştiuţi, solidaritatea dumneavoastră m-a copleşit şi mi-a dat putere să trăiesc şi mâine. Realizez, încă o dată, cu intensă bucurie, câţi oameni frumoşi există, luminaţi de dragostea pentru muzică şi poezie. Acesta este conţinutul albumului, pe care, cine şi-l va dori îl va avea. Să ne ţină Dumnezeu aproape!” – Clara Mărgineanu… Femeia Poem.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Condamnată la 13 ani de închisoare, după ce și-a lovit mătuşa cu un topor

O femeie din judeţul Prahova care, în luna mai a acestui an, şi-a lovit mătuşa cu un topor…