Acasa Cultură Festivalul de Arte la Câmpina

Festivalul de Arte la Câmpina

5 min read
0
1
510

Odată cu ultimul recital extraordinar cu surprize muzicale de Crăciun în anul Centenarului Marii Uniri, în oraşul în care s-au întrunit personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti, la început de secol XX, a luat naştere un proiect care îşi propune să reclădească valorile şi entuziasmul acelei perioade glorioase din istoria României.

Proiectul s-a concretizat în prima ediţie a Festivalului de Arte, în perioada 27 iulie – 5 august 2018, la Breaza, sub managementul firmei Best Bridge Services, urmând ca cea de-a doua ediţie să aibă loc la Câmpina, în parteneriat cu Casa de Cultură „Geo Bogza” şi cu Muzeul Naţional „George Enescu”, Bucureşti. Pentru acomodarea tinerilor muzicieni cu locul şi pentru popularizarea festivalului în rândul publicului câmpinean, organizatorii au introdus stagiunea de recitaluri cameral-vocal-instrumentale lunare denumită „Prologul Festivalului de arte”.
Concertele şi spectacolele lunare aduc o mare valoare ansamblului de activităţi, deoarece personalităţi marcante şi recunoscute pe plan internaţional răspund chemării de a participa în cadrul acestora.

Pentru 16 decembrie 2018, ora 17:00, la Casa de Cultură „Geo Bogza” Câmpina, la cel de-al doilea recital al stagiunii 2018-2019, invitaţii de onoare sunt nepoţii marelui nostru compozitor SABIN DRĂGOI, cel care va fi prezentat în secţiunea „Să ne cunoaştem compozitorii” şi pentru care firma Aromes Noirs oferă premii tinerilor muzicieni care îi vor interpreta piese muzicale.

Profesorii Horia Sabin Drăgoi şi Mihnea Anton Drăgoi ne vor încânta cu piese inedite compuse de bunicul lor, incluzând colinde. În cadrul recitalului, copii foarte talentaţi din Câmpina ne vor colinda, tineri pianişti elevi ai cursurilor Dell’Arte Câmpina ne vor dovedi pasiunea lor pentru pian, liceeni din Bucureşti şi Ploieşti ne vor uimi cu virtuozitatea interpretărilor lor, unul dintre cei mai marcanţi dintre aceştia fiind Valentin Dimitrie Simion, violoncelist, câştigător al numeroaselor concursuri de muzică naţionale şi internaţionale, dar şi Bianca Stănescu, pianistă, elevă a Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti.

Pentru acest recital, o deosebit de talentată tânără pictoriţă, Aida Ionescu, elevă a doamnei profesor Amalia Suruceanu din Câmpina, va expune peste 20 de tablouri realizate de ea în foaierul Casei de Cultură şi pe scenă, astfel încât obiectivul Festivalului de arte, acela de a reuni toate artele, este păstrat cu consecvenţă inclusiv în stagiunea „Prologul festivalului”. Stagiunea îşi propune să stimuleze copiii şi tinerii muzicieni pentru a prezenta auditoriului programul studiat, în aceeaşi măsură în care încurajează tinerii artişti plastici să expună lucrările lor, tinerii actori sau scriitori să se reprezinte, toate acestea venind în întâmpinarea unui public dornic de frumos.
Anca Poştea

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

30 noiembrie – sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor. Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, primul ucenic al lui Iisus şi propovăduitor al Ev…