Acasa Social Focare de COVID-19 în spitalele prahovene

Focare de COVID-19 în spitalele prahovene

8 min read
0
0
181

Noul coronavirus face ravagii în rândul personalului medical şi al pacienţilor din spitalele prahovene. La Spitalului Judeţean de Urgență, patru secţii au fost închise, iar 35 de persoane, cadre medicale și pacienţi, sunt infectate.

La Secţia Interne 1 au fost testaţi pozitiv trei doctori, şapte asistente, trei infirmiere şi trei pacienţi care au fost duşi la spitalul de la Câmpina. Tot personalul secţiei este în curs de testare şi retestare, internările fiind  sistate.

Măsura se aplică şi Secţiei de Diabet, care se află pe acelaşi etaj, decizia fiind luată din măsuri de precauţie.
Totodată, mai multe cazuri de COVID-19 au fost comfirmate  şi la secţia şi ambulatoriul de ortopedie, fiind vorba despre un doctor, cinci asistenţi, un brancardier şi o infirmieră. Şi aici activitatea este sistată.
Alţi cinci pacienţi au fost testaţi pozitiv la Secţia Chirurgie 1, patru asistenţi la Chirurgie Vasculară, iar la UPU sunt confirmaţi o asistentă şi un brancardier.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 880 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 44 au decedat, iar 170 au fost declarate vindecate și externate, anunţă Prefectura Prahova. Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 19 pacienți (16 sunt intubați). Dintre aceștia 3 pacienți sunt transferați de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București, unul de la Spitalul Clinic Colentina și unul de la Târgoviște.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Prahova, în ultimele zile, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2. Este vorba despre Spitalul Băicoi unde, până în prezent, au fost confirmate 9 persoane.

În data de 07.07.2020 a fost depistat primul caz pozitiv (medic) pe Secția Medicină Internă. Au fost identificați contacții direcți, de la care s-au recoltat probe în zilele de 08 și 09 iulie. În 11.07 au fost recoltate probe de la restul personalului secției și de la pacienții internați (12). În data de 14.07 au venit rezultatele pozitive pentru 4 asistente medicale, 2 infirmiere și 2 pacienți. Măsuri luate: externarea pacienților (cu recomandare de izolare și semnatura că au luat la cunostință despre acest aspect), izolarea la domiciliu a personalului Secției Medicină Internă, dezinfecția sectiei.

În ultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:

– 43) persoană de sex feminin, 90 ani, decedată în 14.07, internată în ATI din 10.07. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, insuficiență cardiacă, boală renală cronică;

– 44) persoană de sex masculin, 60 ani, internat în 09.07, decedat 15.07. Comorbidități: obezitate morbidă, tahicardie ventriculară, boală cardiacă ischemică, insuficiență cardiacă clasa 3, diabet zaharat tip II.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 313 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 206 de persoane au fost legitimate, iar 124 autovehicule au fost verificate în trafic pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 66 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 50 de sancțiuni:

– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 15 de sancțiuni;

– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 35 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 11600 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cum a urzit un procuror prahovean ca să ia pensie de handicap

În ultimul timp, se vorbeşte tot mai mult de desfiinţarea Secţiei speciale de investigare …