Acasa Justiție Fosta şefă a AEP Ana-Maria Pătru, achitată pentru trafic de influenţă. Decizia nu e definitivă

Fosta şefă a AEP Ana-Maria Pătru, achitată pentru trafic de influenţă. Decizia nu e definitivă

9 min read
0
0
205

Tribunalul Bucureşti a dispus luni achitarea fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana-Maria Pătru, într-un dosar în care aceasta a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor – dosar fabricat de fostul șef DNA Ploiești Lucian Onea – fiind acuzată că a primit 275.000 euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unor contracte din bani publici.
Instanţa a mai dispus ridicarea sechestrului pus pe averea Anei-Maria Pătru.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de DNA.
Potrivit DNA, în perioada aprilie – iunie 2008, Ana-Maria Pătru a pretins, iar în 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui imobil situat în Bucureşti.
„În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat. În 2009, inculpata Pătru a disimulat provenienţa sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlată de Ana-Maria Pătru prin soţul ei”, susţineau procurorii.
DNA mai spunea că, în anul 2011, Ana-Maria Pătru a pretins de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi contravaloarea unui autovehicul de lux din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii încheiate de firmă cu AEP. De asemenea, ea a promis, conform sursei citate, că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.
„În 2011, în aceeaşi calitate, Pătru a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audienţă, fapt care s-a şi întâmplat la scurt timp de la intervenţie”, preciza DNA.
Anchetatorii au constatat că Pătru, cu banii proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă descrise, a achiziţionat un autovehicul de lux, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al bunului cumpărat, în acelaşi an, aceasta l-a înmatriculat pe numele unei alte persoane.

Iata dezvaluirile Anei Maria Patru despre tacticile procurorului Lucian Onea:

Fac si eu parte din categoria fetisurilor. Da, am fost arestata in 16 noiembrie 2016, exact in timpul alegerilor parlamentare. In primul dosar am fost anchetata de domnul Lucian Onea si de doamna Cerasela Raileanu pe baza a doua denunturi ale prietenilor mei cei mai buni. De aceea pot sa o cred pe doamna Cosma, ca intr-adevar, fac si eu parte din aceasta categorie de fetisuri pentru ca nu-mi explic nici acum de ce cei doi denuntatori nu puteau sa-mi faca acele denunturi la Bucuresti si le-au facut la Ploiesti, exact la domnul Onea, vedeti ce intamplare. Numai eu stiu la ce abuzuri am fost supusa atata timp cat timp am fost arestata la CRAP Targoviste. Am facut public, am depus memorii la Inspectia Judiciara.. Acesti calai ma scoteau din arest de 2,3 ori pe saptamana, domnul Onea ma tinea la el in birou cate cinci, sase, sapte ore, ma luau dimineata si ma duceau seara in arest. Sunt multe abuzuri pe care le-au facut. Toti cei dinaintea mea au relatat foarte bine. (n.red. – ma scoteau din arest) Din dorinta de a face denunturi si multe alte lucruri pe care nu pot sa vi le dezvalui acum. Probabil ca maine, poimaine voi face si eu o plangere penala. Ma voi alatura celorlalti si voi explica acolo in detaliu ce mi s-a intamplat. Voi face plangere in primul rand a procurorului sef Onea Lucian.

Deseori ma amenintau ca nu o sa-mi mai vad copilul daca nu fac anumite denunturi impotriva unor prieteni de-ai mei, impotriva colegilor mei. Am o lista intreaga.

Eu cred ca in primul rand ar trebui sa devoalez tot ce s-a intamplat unor organe judiciare competente. Cat de curand voi depune plangere la Parchetul General. Trebuie ca opinia publica sa cunoasca ce se intampla in amanunt la DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti.

Eu nu am atat de multe dovezi cum are domnul Vlad Cosma, dar sigur ca am si eu dovezile mele. Va dati seama ca eu nu puteam sa inregistrez in biroul la domnul Onea atata timp cat domnul ma aducea din arest si ma tinea acolo ostatica in biroul dumnealui. Am inregistrari cu avocatul pe care mi l-au impus procurorii DNA. Avocatul meu a fost avocatul denuntatoarei mele si a fost impus de domnul Onea Lucian. Si a fost si platit de denuntatoare. Va spun, sunt niste abuzuri incredibile.”

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…