Acasa Justiție Foștii procurori Lucian Onea și Mircea Negulescu audiaţi de Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor

Foștii procurori Lucian Onea și Mircea Negulescu audiaţi de Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor

4 min read
0
0
224

Fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea şi fostul său adjunct, Mircea Negulescu, s-au prezentat joi în faţa secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor în dosarul tabelelor false cu alegători din Republica Moldova. Pe numele lui Lucian Onea şi Mircea Negulescu exsită mai multe plângeri penale în care sunt acuzaţi de represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

La Secția pentru investigarea magistraților sunt mai multe cauze cu Lucian Onea și Mircea Negulescu în care se fac cercetări, însă în unul singur momentan urmăriți penal, având control judiciar.

„Sunt pregătit pentru orice”, le-a spus Lucian Onea  jurnaliștilor.

La sediul Parchetului General a venit și Mircea Negulescu. Acesta le-a spus jurnaliștilor că are încredere în Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor.

Cel mai probabil cei doi sunt audiați în dosarul tabelelor false cu alegători din Republica Moldova. Cei doi sunt acuzaţi în acest dosar că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Audierile în acest caz continuă. Lucian Onea a fost primul care a plecat de la Parchetul General şi a declarat, la ieşirea din sediul instituţiei, că va veni momentul când va vorbi despre toate aceste întâmplări.

Potrivit Parchetului, în anul 2015, Lucian Onea a participat la constrângerea unui martor (ameninţându-l în mod direct că o va inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.
Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti.
„Deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei drept probe documentele ticluite”, susţine Parchetul General.

Lucian Onea şi Mircea Negulescu au și contestat măsura controlului judiciar la ICCJ, dar nu au avut câștig de cauză.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Decizia CAB privind carantina de la Gornet, nelegală!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că decizia Curţii de Apel Bucureş…