Acasa Justiție Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut pentru cercetare abuzivă

Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut pentru cercetare abuzivă

3 min read
0
0
303

Celebrul paraditor ex-procurorul Mircea Negulescu, zis şi Portocală, zis Zdreanță, a fost reţinut miercuri seară de procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, pentru falsificarea de documente şi va fi propus pentru mandat de arstare de 30 de zile.

Potrivit primelor informații, Negulescu a fost reținut în dosarul Tony Blair. Alături de Negulescu a fost reținut și un polițist judiciar. Cei doi vor fi prezentați joi, în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul procuror Portocală a fost reţinut pentru fabricarea dosarului Tony Blair. Potrivit procurorilor, Victor Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatori.

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost trimis în judecată pentru cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Procurorul ”Portocală” se află în arestul Capitalei pentru 24 de ore, iar mâine va fi adus în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Dosarul Tony Blair

În Dosarul Tony Blair, Victor Ponta a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a aranjat vizita fostului premier britanic în România pentru a câştiga capital de imagine în campania electorală din 2012. Vizita ar fi plătit-o Sebastian Ghiţă, care ar fi dat 220 de mii de euro şi ar fi primit, în schimb, un loc pe listele PSD pentru Parlament.

În perioada când Victor Ponta era lider al PSD, Tony Blair a venit de mai multe ori în România. În campania din 2012, care face obiectul dosarului DNA, fostul premier laburist al Marii Britanii a venit la București, unde a conferențiat la invitația unei fundații finanțate din bani publici și înființate de doi dintre consilierii lui Victor Ponta.

Detalii Doarul Blair AICI

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…