Acasa Cultură GEODE- Vernisaj de pictură la Ploiești

GEODE- Vernisaj de pictură la Ploiești

3 min read
0
0
323

Sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 18, în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești, sunteți invitați la un vernisaj inedit de pictură „GEODE”, realizat de tânăra artistă Iulia Tud.

„Termenul de „geode” derivă din cuvântul grecesc „geoides”, care înseamnă „plăcerea pământului”. Fiecare geodă este unică în compoziția, mărimea și formațiunea de cristale din interiorul său, fiind diferite ca formă și culoare.
Geodele sunt misterioase modelări ale pământului, un adevărat fenomen al naturii si fac parte integrantă din mitologie.
Chiar dacă poveștile despre cristale pot părea o invenție New Age, în realitate ele au fost folosite din cele mai vechi timpuri în scopuri terapeutice și ca mijloc de protecție. De mii de ani aceste pietre au fost folosite ca bijuterii, ornamente dar și ca simboluri ale puterii pentru semnificația sacră ce le-a fost atribuită.
Strămoșii noștri au acordat importanță și proprietăților vindecătoare ale acestora pe lângă frumusețea lor.
Această expoziție are ca scop aducerea în atenția tuturor că legătura dintre artă și natură este mai puternică și mai rezistentă decât orice altceva.
Asemeni geodelor, arta trebuie tratată cu iubire și respect și amplasată în locuri luminoase pentru ca toată forța ei să poată fi manifestată, văzută, primită, înțeleasă și mai apoi, apreciată.
Această expoziție nu este despre pietre. Este despre strâna și puternica legătură dintre două forme diferite de frumusețe, despre legatura mea cu forța interminabilă a artei și cu misterul nesfarsit al cristalelor.”, a declarat artista Iulia Tud, gazda evenimentului.

Detalii AICI

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

8 persoane reţinute şi 26 sub control judiciar în dosarul privind obţinerea ilegală de permise auto

Opt persoane au fost reţinute, iar 26 au fost plasate sub control judiciar de procurori în…