Acasa Politică George Naftan, preşedintele PRM Prahova: „Urmați exemplul lui Cuza, domnilor politicieni! Căutați soluții pentru îndeplinirea idealului național: România Mare”

George Naftan, preşedintele PRM Prahova: „Urmați exemplul lui Cuza, domnilor politicieni! Căutați soluții pentru îndeplinirea idealului național: România Mare”

4 min read
0
0
504

Ziua Uniri Principatelor Române găseşte România dezbinată în funcţie de interesele şi ambiţiile politice, o dovadă că politicienii noştri n-au făcut deloc pace nici într-o astfel de zi.

O festivitate de depunere de coroane a fost organizată, ieri, și la Ploiești, unde a fost dezvelit bustul  lui Alexandru Ioan Cuza, donat Ploieştiului de Uniunea Elenă din România şi amplasat în faţa noului sediu al Primăriei Ploieşti. La eveniment au participat parlamentari, consilieri locali, consilieri judeţeni, şefi de instituţii publice, reprezentați ai partidelor – filiale locale şi primari de localităţi. Desigur, la fel ca și la Marea Unire, organizarea a lăsat de dorit. Cei 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească au fost celebraţi la Ploieşti cu mare viteză. Manifestările au păstrat din monotonia şi atmosfera prăfuită a ceremoniilor organizate şi în alţi ani de către oficialităţile prahovene.

Cu prilejul sărbătoririi celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Partidul România Mare – Filiala Prahova a adus un pios omagiu şi un buchet de flori, marelui Domn Alexandru Ioan Cuza la bustul din curtea Muzeului Judeţean de Istorie din Ploieşti.

„Ziua Unirii Principatelor Române ne găseşte dezbinați mai mult decât oricând. Un sfert de țară s-a pripăşit peste hotare şi Basarabia plânge la poarta Maicii sale. Dacă până acum câţiva ani ne promovam mândri valorile naționale, acum am ajuns să ne luptăm să le apărăm. Politicul din România şi-a găsit ieri şi astăzi timp de reproșuri prezidențiale, promovarea unor reforme legislative nesănătoase, mediatizarea proastei diplomații în Parlamentul European, în loc să sărbătorească cu cinste cei 160 de ani de când România a intrat pe harta Europei. Urmați exemplul lui Cuza, domnilor politicieni! Căutați soluții pentru îndeplinirea idealului național: România Mare. În istorie nu va rămâne câţi kilometri de autostradă aţi făcut sau câte piscine aţi făcut pentru cormorani sau câţi corupti aţi graţiat, ci ceea ce faceți pentru ca România să-şi recâştige respectul cuvenit în lume şi ce reforme veţi face pentru ca românii să trăiască mai bine în hotarele acestei minunate ţării, ROMÂNIA. Trăiască România Mare, în vechile hotare!”, a declarat George Naftan, preşedintele PRM Prahova.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CFR Călători suplimentează trenurile spre litoral și spre Valea Prahovei, în minivacanța de Rusalii

CFR Călători a anunțat că suplimentează capacitatea trenurilor spre litoral și spre Valea …