Acasa Eveniment Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată

Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată

4 min read
0
0
8

O grupare specializată în trafic de droguri de risc şi mare risc a fost destructurată, în cauză fiind efectuate şi cinci percheziţii în Bucureşti şi Dâmboviţa, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova, remis joi.

Cele cinci percheziţii au avut loc, miercuri, patru în Bucureşti şi una în judeţul Dâmboviţa, 20 de mandate de aducere fiind puse în aplicare.

„Poliţiştii antidrog ai Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploieşti, au documentat activitatea infracţională a unei grupări infracţionale, formată din 5 persoane”, precizează IPJ Prahova.

În urma cercetărilor, a rezultat că, începând cu luna februarie a anului trecut, gruparea ar fi comercializat droguri de risc şi mare risc către consumatori din Bucureşti şi judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

„La locaţiile percheziţionate, poliţiştii au descoperit 13 folii de staniol cu impregnate cu substanţe pulverulente şi 20 de grame de substanţă pulverulentă susceptibile a conţine cocaină, 69 de comprimate xanax, 4 cântare de precizie, precum şi recipiente şi ustensile pentru consumul de droguri (…). La una dintre locaţii, a fost descoperită o seră (cort) de creştere a plantelor de cannabis, precum şi dispozitive de creştere şi îngrijire a acestora (7 lămpi, filtre de aer, ventilatoare etc)”, se mai arată în comunicatul IPJ Prahova.

De asemenea, poliţiştii au mai depistat o puşcă şi un pistol, ambele cu aer comprimat, supuse autorizării, deţinute legal, dar depozitate în locuri neautorizate, precum şi muniţia aferentă (404 alice şi 33 de cartuşe), toate acestea fiind ridicate în vederea cercetărilor. Poliţia precizează că fapta constituie contravenţie, fiind sancţionată de lege cu amendă şi anularea dreptului de deţinere a armelor din acea categorie.

Un număr de 20 de persoane au fost aduse la sediul unităţii de parchet, pentru a fi audiate. Trei dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de luare a măsurilor preventive.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere, în vederea consumului, de droguri de risc şi mare risc.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor de crimă organizată din cadrul BCCO Bucureşti. La percheziţii au participat şi jandarmi.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…