Acasa Justiție Improvizații cu impact negativ asupra Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranța Națională

Improvizații cu impact negativ asupra Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranța Națională

8 min read
0
0
251

Nu este prima data cand angajații din sistemul penitenciar atrag atentia asupra unor conduite negative exercitate de catre rasfatatii sistemului care in toata cariera lor au facut ce au vrut si li s-a permis sa faca aproape tot ce au dorit.

Printr-o sesizare primită pe adresa redacției stirileproprahova.ro ,  semnatarii trag un MARE semnal de alarma cu privire la „tarășenia” sau mai bine zis la intelegerile girate de la nivel inalt pentru garantarea unei pensii, de aceasta data, spunem noi, nesimtite, pentru că lucrurile par a fi scapate de sub control. Credem ca toata lumea isi doreste ca, dupa ani grei de munca, sa aiba parte de o pensie decenta, care sa le asigure un trai normal. Ei bine, se pare ca ne mai si inselam. Exista o categorie de privilegiati ai sistemului care, dupa obisnuinta de a-li permite orice, cand se apropie de pensionare, cu girul sefilor ca singuri ar fi imposibil de realizat, adopta unele strategii prin care practic inseala normalitatea unei legi construite pentru oameni normali, nu pentru hoti. Cunoastem foarte bine frustrarea agentilor si ofiterilor de buna credinta care, ani buni, isi vad in liniste de misiunea lor, dar care nu au cum sa nu constate magariile si cârdășiile in care se tot baga unii ca sa le fie bine.

Si, dupa ce ca toata cariera lor s-au fofilat prin sistem, iata ca in prag de pensionare mai face una ca de final. Cu girul sefilor isi creaza conditii mincinoase pentru pensionare prin care practic isi dubleaza venitul lunar si implicit pensia (ore suplimentare la greu, activitate in zilele de sambata si duminica, majorare salariala de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie). Lucrurile ar fi mai usor de digerat daca cei in cauza ar fi avut o cariera incununata ca urmare a sacrificiilor, sau eforturilor depuse, dar aici vorbim de lichele, de cei care toata cariera au fentat sistemul si la apus de cariera ii mai da o lovitura, sub stindardul „dupa noi potopul!”.

Curtea de Conturi s-a sesizat cu privire la unele magarii girate in sistemul penitenciar si verifica 52 de angajati din tot sistemul penitenciar, incepand cu aparatul central. Jumatate din lista sunt directori, directori adjuncti, ofiteri cu functii de conducere, practic cei platiti sa asigure ca legile sunt respectate.

Exista un conflict mocnit intre agenti si ofiterii cu functii de conducere, nemultumirea izvorand din faptul ca primilor li se solicita sa nu aiba ore suplimentare in plata, in timp ce cei din urma au cu zecile.

Sa nu uitam ca cea mai discutata si controversata pensie apartine sistemului penitenciar, cei drept a unui fost magistrat, care a fost numit director de puscarie, dar asta nu conteaza in memoria colectiva cand astfel de lucruri sunt aduse in prim-plan de catre media.

Am urmarit acest fenomen al „pensiilor coafate” si nu putem sa nu ne manifestam uimirea cu privire la faptul ca directori pensionabili, cu evenimente negative in desfasurare (evadari, sinucideri etc) sunt recompensati cu majorare salariala de 50% pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale pentru o perioada de 6 luni consecutive, apoi… urmeaza pensia. De asemenea, nu putem sa nu constatam cum Administraria Nationala a Penitenciarelor a avizat favorabil schimbarea compartimentului de munca al sefului BPCTMP din Penitenciarul Giurgiu care, dupa ce si-a petrecut toata cariera la birou, a trecut in paza pe functia de sef tura, si-a dublat practic venitul prin schimburi de tura, executand serviciul in multe zile de sambata si duminica, a avut ture in care a fost pontat si cate 17-18 ore/ tura, prin diverse artificii.

Sa nu ne spuna cineva ca lucrurile acestea nu se vad din moment ce toti factorii de decizie au acces la aplicatia de pontaj? Dar cine sa-l verifice pe cel/cei care au girat aceasta magarie? Exista goana nebuna dupa ” 6 luni de golanie” ca sa urmeze o pensie de vis.

Sa nu ne mire nici faptul că, dupa ce isi creaza premizele unei bune pensionari, nesimtite spunem noi, cei in cauza vor sa revina la fostele locuri de munca, caldute, pana se hotarasc sa se pensioneze.

Nu este de mirare ca au fost incercari ale celorlalte institutii de a ne scoate din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala motivand ca suntem civili si nu mai avem treaba cu armata, dar in fapt era vorba despre invidia creata de aceste beneficii din care unii, din pacate, profita din plin.

Un vechi proverb supune: „Cand elefantii se bat, sufera iarba”, si iarba este marea majoritate a angajatilor de buna credinta ai sistemului penitenciar care VOR DECONTA aceasta perioada in care s-a instaurat jaful girat!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…