Acasa Social În perioada 24 – 30 noiembrie, campanii gratuite de testare a glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale

În perioada 24 – 30 noiembrie, campanii gratuite de testare a glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale

3 min read
0
0
264

Asociația Diabeticilor din Prahova, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova va organiza o conferință de presă cu ocazia lansării proiectului „Prahova spune Da pentru sănătatea Ta”. Proiectul, câștigat în cadrul concursului pentru ONG-uri cu finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean Prahova, are ca scop îmbunătățirea stării de sănătate în rândul populației din județul Prahova, ca urmare a creșterii numărului celor aleg mișcarea și un stil de viață sănătos.

Locurile în care se va derula proiectul, în județul Prahova, sunt reprezentate de 5 licee din Ploiești, Bărcănești, Valea Călugărească, Vălenii de Munte, precum și de Universitatea Petrol –Gaze Ploiești. Activitățile se concentrează pe informarea elevilor/ studenților asupra pericolului de a dezvolta obezitate și diabet de tip 2 din cauza unei alimentații nesănătoase și a sedentarismului, precum și asupra educației pentru sănătate prin lecțiile de nutriție, demonstrații culinare de tipul „cum să gătim rapid și sănătos” , sesiuni de sport prin activități de tip fitness/ zumba, care vor fi organizate în cadrul școlilor pentru consolidarea cunoștințelor referitoare la o alimentație sănătoasă, cât și conștientizarea efectelor pozitive pe termen scurt, mediu și lung ale practicării mișcării fizice și sportului în rândul persoanelor tinere.
În perioada 24.09.2019 – 30.11.2019 se vor organiza campanii gratuite de testare a glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale, cetățenii vor fi informați despre diabet, riscurile și complicațiile bolii și se vor oferi flyere cu informații despre diabet celor interesați.
Parteneri în cadrul proiectului vor fi: Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile Cel Mare” Ploiești, S.C. Dea Drs Food Services Srl (Restaurant Orizont), S.C. Best Fit & Jump Srl Ploiești (Aqua Fitt), S.C. Badass Lady Srl (Vălenii De Munte), Asociația Prahova în Acțiune, Echipa De Robotică Ro2d2 a Colegiului Național „Mihai Viteazul” Ploiești.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anchetă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionului aterizat forţat pe un câmp

O anchetă a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionu…