Acasa Diverse În sfârșit, CNA lucrează! Amendă record pentru Antena 1 și Acces Direct, din cauza Vulpiței

În sfârșit, CNA lucrează! Amendă record pentru Antena 1 și Acces Direct, din cauza Vulpiței

6 min read
0
0
958

Una dintre multele emisiuni de promovare a prostiei mioritice este „Acces direct”.În ultimul timp, emisiunea de îndobitocire umană promovează un cuplu care are un IQ ce rivalizează cu cel al urangutanilor. Abia acum s-a autosesizat CNA…

Două personaje din medii extrem de defavorizate, cu o conduită îngrijorătoare și disponibili să-și pună viața intimă pe tapet, Viorel și Vulpița au ajuns adevărate produse media care nu doar că nu dau un exemplu benefic societății, dar promovează, conform Consiliului Național al Audiovizualului, „un spectacol al degradării umane”.

Paginademedia.ro a estimat, pe baza audienței, câți bani a încasat Antena 1 din emisiunile Acces Direct în care și Vulpița a fost subiect. Acest „spectacol al degradării umane” prezentat de Mirela Vaida, după cum a caracterizat un membru CNA „telenovela” de la Acces Direct, care din 13 ianuarie ține românii atenți la subiecte precum abandon, prostituție, amantlâc și violență, a produs rating de 2,24 milioane de telespectatori într-o singură emisiune.

Paginademedia.ro a estimat, luând în calcul audiența emisiunii, că încasările din publicitatea dată la Acces Direct au depășit 400.000 de euro.

Potrivit paginademedia.ro, sancțiunea a fost votată însă în unanimitate de membrii CNA, pentru încălcarea articolelor privind protecția minorilor, dar și a articolului care spune că „nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut”.

„Ce am văzut aici este un spectacol al degradării umane”, a spus Dorina Rusu, un membru CNA, după ce membrii au urmărit mai multe ore cu fragmente din emisiunea Acces Direct. „Este o degradare extraordinară pentru ce înseamnă televiziune. (…) De o lună de zile exploatați chestia asta. S-a vorbit despre chestiuni grave, despre abandon, despre prostituție, despre amantlâc. Înțeleg nevoia de audiență, dar nu poți depăși chiar orice limită.”, a mai precizat Dorina Rusu.

Acest caz a ajuns pe masa CNA, după ce a primit zeci de reclamații pentru zeci de ediții ale emisiunii Acces Direct. Telespectatorii îi acuzau pe realizatorii Acces Direct că își bat joc de invitați și că au ajuns să-i promoveze ca fiind modele de urmat.

Acest caz a fost analizat de către for chiar încă de săptămâna trecută, când au avut și o întâlnire cu reprezentanții Antenei 1, care s-au apărat spunând că Vulpița și Viorel nu sunt prezentat drept modele de urmat, că emisiunea face audiențe bune și că alte televiziuni fac la fel.

Noi ne uităm în stânga-dreapta, în intervale nu neapărat în 17 – 19, ci chiar mai devreme, există emisiuni în care tineri se combină între ei, au povești de dragoste, „gelozeli”, se și bat și agresează verbal.

Noi concurăm cumva cu Știrile de la ora 17, al căror scop nu e neapărat de informare, ci sunt un anumit gen. Mai sunt dramatizate povești de viață în care se vorbește despre amantlâcuri, sex șantaje, violență domestică, toată tipologia, povești care funcționează de ani de zile pe TV, pe tronsoane orare similare cu al nostru. Ne uităm și noi ce se întâmplă la noi”, a afirmat cel care coordonează echipa Acces Direct.

Reamintim că telenovela ”Vulpița-Viorel” a început în urmă cu o lună, când Veronica Stegaru acuza faptul că ar fi fost răpită și violată. Apoi, a ieșit la iveală faptul că lucrurile nu au stat întocmai. Acesta a fost și punctul de pornire al acestui ”serial”, în care soții Stegaru și-au expus viața în direct.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…