Acasa Justiție În urma perchezițiilor efectuate ieri: peste 4.000 de kilograme de tutun tocat, 325 de kilograme de tutun frunze au fost ridicate şi 23 de autoturisme au fost indisponibilizate

În urma perchezițiilor efectuate ieri: peste 4.000 de kilograme de tutun tocat, 325 de kilograme de tutun frunze au fost ridicate şi 23 de autoturisme au fost indisponibilizate

4 min read
0
0
152

Peste 4.000 de kilograme de tutun tocat, 325 de kilograme de tutun frunze au fost ridicate şi 23 de autoturisme au fost indisponibilizate, în urma celor 41 de percheziţii efectuate, ieri, la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat în mod ilegal tutun de fumat. De asemenea, 16 persoane au fost reţinute.

Pe lângă acestea, poliţiştii au mai descoperit şi ridicat telefoane, laptopuri, cuţite de tocat, maşini de mărunţit şi au indisponibilizat peste 31.000 de lei şi 315 euro.
De asemenea, ieri, poliţiştii din cadrul I.P.J. Călăraşi au reţinut alte 8 persoane bănuite că ar produs şi comercializat în mod ilegal tutun de fumat.
Poliţiştii continuă cercetările în cele două dosare penale.
Amintim faptul că, la data de 29 iunie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Bacău, Satu Mare, Bucureşti şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Giurgiu, au pus în executare 41 de mandate de percheziţie la domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea şi comercializarea de tutun prelucrat de fumat.
Activităţile s-au derulat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar Bucureşti.
Din datele şi probele administrate în cauză, au rezultat indicii că o parte din persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obţinut prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuţii de promovare online, primirea comenzilor telefonic şi vânzare.
Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin reţele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar la activităţi au participat luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Vămilor şi E Distribuţie Muntenia şi Dobrogea.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Manifestări cu prilejul Zilei Naţionale a României

Primăria municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti au colaborat pentru ca această impor…