Acasa Eveniment Incendiu în Ploieşti la un depozit de mase plastice

Incendiu în Ploieşti la un depozit de mase plastice

4 min read
0
0
216

Un incendiu a izbucnit, duminică, la un depozit de mase plastice din municipiul Ploieşti, Strada Mimiului, pompierii intervenind la faţa locului cu şapte autospeciale.

Incendiul izbucnit la un depozit de mase plastice din municipiul Ploieşti s-a extins şi există degajări mari de fum toxic, cei care locuiesc în vecinătate fiind sfătuiţi să rămână în locuinţe.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au precizat că incendiul a fost anunţat la 112 de paznicul depozitului. Flăcările au cuprins iniţial mase plastice şi utilaje, în interiorul unei hale şi în afara ei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, ulterior extinzându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi.

„Arde o hală metalică şi baloţi de mase plastice în exterior. (…) Recomandările preventive pentru populaţia aflată în proximitate sunt următoarele: să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu, să părăsească zona de manifestare şi să identifice locuri sigure, aerisite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae. Pompierii acţionează pentru stingerea incendiului cu şapte autospeciale cu apă şi spumă.

Pe lângă cele şapte autospeciale cu apă şi spumă, la locul incendiului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD.

O autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) se deplasează în zona incendiului izbucnit, duminică, la un depozit de mase plastice din municipiul Ploieşti.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, la locul intervenţiei se deplasează echipajul CBRN din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, care va verifica dacă există emisii de substanţe periculoase în atmosferă.
Reprezentanţii ISU Prahova au anunţat că incendiul, izbucnit într-un depozit al firmei Urban ICIM, a fost localizat şi nu mai există pericol de extindere. Flăcările au distrus zeci de utilaje, dar şi o mare cantitate de materiale, de la mase plastice şi cauciucuri, până la deşeuri de hârtie.
Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului cu şapte autospeciale cu apă şi spumă.
Şi autorităţile de mediu au început verificările în cazul incendiului de la Ploieşti.
Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat că la faţa locului au ajuns echipe ale Gărzii de Mediu şi ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un jandarm al Grupării Mobile Ploiești, vizat de ancheta din dosarul privind maşini furate din străinătate

Un subofiţer din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti este vizat de ancheta care se…