Acasa Eveniment Incendiul de la depozitul mase plastice din Ploiești încă nu a fost lichidat

Incendiul de la depozitul mase plastice din Ploiești încă nu a fost lichidat

3 min read
0
0
41

Incendiul izbucnit duminică la depozitul de mase plastice din Ploieşti nu a fost stins până luni dimineaţa, pompierii intervenind în continuare cu nouă autospeciale, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.
Potrivit sursei citate, cele nouă autospeciale lucrează pentru lichidarea incendiului şi înlăturarea efectelor negative, fiind afectate 5.000 de tone de mase plastice şi alte deşeuri.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au anunţat că incendiul, izbucnit într-un depozit al firmei Urban ICIM, a fost localizat şi nu mai există pericol de extindere. Flăcările au distrus zeci de utilaje, dar şi o mare cantitate de materiale, de la mase plastice şi cauciucuri, până la deşeuri de hârtie.
Conform aceleiaşi surse, incendiul a fost anunţat la 112 de paznicul depozitului. Flăcările au cuprins, iniţial, mase plastice şi utilaje, în interiorul unei hale şi în afara ei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, ulterior extinzându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi.

O autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) a ajuns, ieri, în zona incendiului.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, la locul intervenţiei s-a deplasat echipajul CBRN din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, care a verificat dacă există emisii de substanţe periculoase în atmosferă.
Şi autorităţile de mediu au început verificările în cazul incendiului de la Ploieşti.
Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat că la faţa locului au ajuns echipe ale Gărzii de Mediu şi ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…